Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Még mindig nem tudják, füvet szívtam-e a NAV előtt

2014.02.17. 08:00

NAV akcio.jpg

Már több mint két hónapja volt, hogy december 5-én, polgári engedetlenségből nyilvánosan elszívtam a belvárosi NAV iroda előtt egy füves cigarettát, miután jelképesen befizettem az utána járó áfát.

A demonstrációt biztosító rendőrök azonnal előállítottak, majd néhány órával később vizeletminta vétele után elengedtek. Az eljárás csak azután kezdődik el, hogy a mintából kimutatják a marihuánát.

Azóta teltek a napok, előbb eljött a karácsony, aztán az újév, most meg már javában benne vagyunk a kampányban, de a rendőrségtől nem jött semmi életjel.

Most végre levelet hozott a posta a rendőrkapitányságtól. Arra számítottam, hogy beidéznek, de csak arról tájékoztattak, hogy továbbra sincs semmi.

A levél arról szólt, hogy XY ezredes a labor számára (Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet Toxikológiai Laboratórium) március 6-áig meghosszabbítja a szakvélemény előterjesztésének határidejét. Az indoklás szerint a szakértő a leterheltsége miatt nem tudta határidőre elvégezni a vizsgálatot.

Az egész helyzet groteszk. Ha a hatalom szerint olyan közveszélyes tevékenység a fű fogyasztás, hogy azért valakit azonnal be kell vinni, akkor miért nem tudják hónapokig kideríteni, hogy füvet szívtam-e? Vagy annyira azért nem fontos?

És különben is, mennyire nonszensz, hogy az orvosszakértőknek, ahelyett, hogy valódi, súlyos bűntények vizsgálatát végeznék, azzal kell vesződniük, hogy azt nézzék, ki szívott füvet? Tényleg erre megy a labor kapacitása? Csoda, hogy leterhelt az intézményrendszer?

Abba kell hagyni ezt a komédiát. A megoldás egyszerű: legalizálni kell a marihuánát.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr355817571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2014.02.17. 20:33:09

Ezeknek még ezt is szabad. Lettek volna jobbikosok, bent csücsülne mint kábítószer terjesztésért.

Mrs. Clayton 2014.02.17. 20:55:43

a kedves szagértő imádni fogja az ügyedet, ugyanis te fogod kifizetni az ő 100.e huf-os munkadíját és az eljárás során felmerülő egyéb költségeket is
értem én hogy te tiltakozni akarsz, de nem hinném, hogy az államnak osztogatott pénz a legjobb megoldás a problémádra

Ne érdekeljen! 2014.02.17. 21:10:41

Mennyi a füves cigi ÁFÁ-ja?

Szúnyog 2014.02.17. 21:11:07

Röhej, hogy egy rakás romkocsmás, világmegváltó, révedező szavazatában bíztok.
Sajnálnám, ha sikerülne 27 képviselőt állítanotok, s lenyúlnotok egy rakás pénzt.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.02.17. 21:22:40

Szerintem szívjál el egy rakat füves cigit, oszt képzeld el, hogy kormányzó párt lettetek.

Ha jól tolod, akkor a következő választásokig fel se tűnik, hogy csak álmodsz !

Akkor meg majd ráerősítessz ! :DDD

Kámasuka 2014.02.17. 21:39:46

Nyugi bevisznek idejében. Ami késik nem múlik.

serwer 2014.02.17. 21:42:18

Most vagy vigyétek végig a témát, vagy kár volt belekezdeni.
Tudom, hogy kevés a lelkes, mozgósítható ember, de a legalizálás egy divatos téma a világban és érdemes lenne ráfeküdni komolyabban.
Ha füvező fiatalokat sikerülne mozgósítani (persze a politikai bla-bla nélkül könnyebb), akkor a NAV székházat biztosan arrébb tolnátok pár méterrel. :-))

Blogger Géza 2014.02.17. 22:31:33

"Abba kell hagyni ezt a komédiát." Szóval tényleg feloszlik a Párt?

alkotmánytcsakipad2fogadok 2014.02.20. 07:06:38

Orulok hogy ez a legnagyobb problemad.
bar zsigerbol elutasitom a drogokat,, aki annyira legalizalni akar, az feleves drog rehabon valo tarsadalmi munkara kuldenek, aztan megkerdeznem, hogy akarja meg?
attol hogy par befuzvezett kretent hoz,,par szimpatizansal, tobbsegben csak ellenetek lesznek az emberek..
en meg emlekszem azokra a fricskakra amitol ismertek lettetek,,aztan kiderult ti is csak babok vagytok a politikai szinteren,, szegyeljtek magatok..

Mark96 2014.02.20. 20:53:52

Nektek meg mennyit fizettek ezekért a kommentekért ti bolondok?
"Ezeknek még ezt is szabad. Lettek volna jobbikosok, bent csücsülne mint kábítószer terjesztésért." Attttya vilááág! én szégyelném magam ha ennyi eszem lenne... ENNYI ERŐVEL: ÚRISTEN EMBER TE MEGITTÁL 2 DL BORT!? ÉS MÉG MÚLT HÉTEN IS!!!!???? SZÉGYELD MAGAD! KÁBÍTÓSZERES VAGY!

" "Abba kell hagyni ezt a komédiát." Szóval tényleg feloszlik a Párt? "
Ezzel max egy 5 évest tudnál leterelni, látom nem vetted észre hogy az egész szövegben egy szó nincsen arról hogy feloszlik a párt (Ülj le 1-es)
Mondjuk ez csak 2 a sok komment közül amivel könnyen lehet manipulálni a sok birkát de azér hajrá kíváncsi vagyok mivel rukkoltok elő, legalább addig se unatkozok van min röhögni :DD

Mark96 2014.02.20. 21:11:40

@alkotmánytcsakipad2fogadok: az egyetlen akinek szégyelni kéne magát az itt te vagy...

"bar zsigerbol elutasitom a drogokat" Kb Minden ember drogozik minden nap, még te is te gondolkodásképtelen kis manipulálni próbálkozó :DD
te is megiszod a reggeli kávédat, cigiztél életedben és még alkoholt is fogyasztottál, amugy hozzátenném hogy a fű egészségesebb mint az alkohol,nem leszel tőle rosszul mint az alkoholtól, a fű nem fokozza az agresszivitást mint az alkohol, ha beszívsz kb jól érzed magad + éhes leszel + szomjas leszel, de nem cink hogy lepecsételik a füvet a "káros" szóval... mermost jha.. káros.. de egy szelet kenyér is káros ugyhogy te mi a geciről beszélsz te bánat? olyanról mondasz véleményt amiről semmit sem tudsz azt azthiszed igazadvan.. elég idegesítő. Amugy meg neked kéne itt szégyelned magad egyedül.

Dr. Valentin Narcisse 2014.02.21. 10:06:28

Ennyi volna a 4k? Faék egyszerűségű függők nem bírják elviselni, hogy legálisan nem téphetnek? A szavazóik? Ennyi, amit itt látunk? Írni-olvasni nem tud, de a jól betanult fűlobbista baromságokat szajkózza? Ti nem undorodtok már a liberalizáció párti hazugságoktól? Én nem tudok egyértelműen állást foglalni, de azok a hamis érvek, amiket felsorakoztat a fűpárti fél azok nagyon visszataszítóak, és elgondolkodtatóak, hogy ha az ember ily ostobaságokat képes leírni, akkor vajon nem legalantasabb vágyai, nem függősége okozza elvakultságát?

alkotmánytcsakipad2fogadok 2014.02.22. 19:44:33

@MARK96
nem cigizek, és alkoholal is tudom hol a határ, ellenben ha elolvasod:
reggeli kv-t vagy iszok vagy nem iszok, mondjuk a kvét össze hasonlitani egy droggal, látod ez a gond, birkák vagytok füvet legelnétek,de cseppni önálló gondolatotok nincsen.

attol hogy szabad állatokat enni még nem következik hogy embert is. attol hogy egy élvezeti cikket a kv-t egy droghoz hasonlitasz, még nem fogsz nekem kedvet csinálni ahhoz, hogy elfogadjam bárkit is aki drogozik. több életetet láttam tönkre menni, mint amennyit embert te ismersz, olyan helyen életem... de ez most a jani lejött a helyröl mese lenne.

majd ha lesz egy önállo saját gondolatod, és akarsz csevegni lehet, de ami más gondolatait hallom a szádbol,addig nem vagy vita partner. addig olvassuk ezt:
alfahir.hu/node/3735

szoval fűles barátom mars legelni.

a többeiknek pedig megismétlem:

en meg emlekszem azokra a fricskakra amitol ismertek lettetek,,aztan kiderult ti is csak babok vagytok a politikai szinteren,, szegyeljtek magatok"...
süti beállítások módosítása