Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

A 4K! miatt vitt el a rendőrség

2014.02.05. 12:45

A posztot Hollósi János Vilmos, Pest megye 7. választókerületének (Vecsés) 4K!-s koordinátora írta.


Még január végén tartottunk kitelepülést a vecsési brigáddal egy közeli településen, a zöldségpiacon.

Először is egy beismerés. Sújtson a 4K! tagságának, Magyarország népének és a világ baloldali érzelmű polgárainak megvetése, de ez rossz helyválasztás volt. A piacon megfordulók átlagéletkora 70 év körül mozgott, ami még nem lenne baj, de az egyik leggyakrabban elhangzó érv az "engem már nem érdekel arra a pár évre, ami még hátravan" volt. Ezt azért tartom önző hozzáállásnak, mert igazán belegondolhatnának, hogy az élettapasztalatukkal pont hogy segíthetnének, ha más miatt nem, hát a gyerekeik és az unokáik jövőjéért.

Késtem is, kábé fél órát, de úgy tudom, ez a 4K! hagyományaiba belefér, hiszen vezető tisztséget viselő tagjainktól leshettem el ennek titkos fortélyait. Szerencsére helyi jelöltünk, Fodor Imre, nem unta meg a várakozást és, mivel termetével és ruházatával kimagaslott a hajnalban gyülekező kofák, csempészek és ócskaság kereskedők tömegéből, egymásra is találtunk.

Jött a rendőrség is. Adatfelvétel utáni beszélgetésünkből kiderült, hogy egy rendőr és egy polgárőr fog vigyázni ránk. Hogy ne unatkozzanak, adtam nekik szórólapot és matricát. Tetszett nekik, ami pedig nekem tetszett.

Felállítottuk kis standunkat a parkoló mellett és kezdődhettek is az ilyenkor megszokott kalandok. Ezek nem időrendi sorrendben alább olvashatóak:

"Maguk a Jobbik?" - harsan a kérdés a -5 fokos, felhős magyar valóságba. Jön a válsz: "Nem, mi a jobbak vagyunk!"

"Én székely vagyok" - kezdi egy középkorú férfi tört magyarsággal. "Mi pedig a 4K!, egy patrióta, szociáldemokrata párt. Adhatok egy szórólapot?" - felelem/kérdezem. "Azt tudja - itt 2-3 héber szó következik, köztük a 'shalom' - mit jelentenek ezek a szavak?" Mit tesz Isten, hát tudom és ezt közlöm is a határontúli nemzetrész tagjával, aki erre vidáman válaszol: "Akkor dugja a seggébe a szórólapját!" Nos, nem tettem és inkább nem is válaszoltam.

"Maguk a Szili Katalin-féle alakulat?" - ívelődik felénk a kérdés egy középkorú, jól öltözött hölgy szájából. "Nem, mi egy új baloldali párt vagyunk, a 4K!" - felelem. "Az ellenzéki összefogás nem vezet sehova, azok nem baloldaliak, hanem liberálisok" - jelenti ki válasz gyanánt. "Teljesen igaza van, ebben egyetértünk." További beszélgetésre nincs idő, elsiet. Ami biztató, hogy válaszom hallatán arcán szirmot bontott egy kedves mosoly.

"Ez a legújabb?"kérdezi egy kínai eladó. Helyeslek, mire az érzékelhető nyelvi akadályt áthidalva, angolul folytatja: "One K, two K, three K, four K?" "Yes! This is the latest! This is the best!" - világosítom fel. Nevet, és kér egy szórólapot. Hadd vigye, kellenek a kapcsolatok a nálunk letelepedő népekkel is.

"Nem tudják merre van a buszmegálló?" - egy ötvenes anya érkezik kiskocsival és húszas évei közepén járó fiával. Megmutatom neki, rám néz: "Egyébként kik maguk?" A válasz után adok nekik matricát és szórólapot. "A fű nem bűn" - olvassa a feliratot. "Ez mit jelent?" "Legalizálni akarjuk a marihuánát" - mondjuk. "Igen?" - a fiára néz, aki mosolyog és megszólal: "Már hallottam róluk" - erősíti meg az általunk mondottakat. Távoztukban a hölgy visszaszól: "Mi magukra szavazunk!" Mosolyogva köszönöm meg.

Végül letelik az idő, elkezdünk pakolni. Laci, aki Pilisről csak a kitelepülés miatt jött át - ezért külön köszönet neki - felajánlja, hogy hazavisz az autójával, de elhárítom kedvességét: nem akarom sem az idejét, sem a benzinét rabolni. Ekkor az addig a kocsijában ülő rendőr hozzánk lép, megbeszéljük, hogy itt a vége, indulunk haza. "Autóval vagy?" - érdeklődik, majd nemleges válaszom után felajánlja, hogy hazavisz a rendőrségi gépjárművel. Na, ennek nem lehet ellenállni, így a hatóság segítségével landolok otthonomban, és iszom egy forró teát, miután az otthoniakkal tisztázom, hogy miért a rendőrség hozott haza.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr775799366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rendőrmarketing... 2014.02.06. 16:36:43

A rendőr is ember, és számos rendőr kifejezetten jó fej. Csak ettől még nem helyes, ha ez a sajtóban is megjelenik. Amikor a 4K! egy képviselőjelöltje leírja, hogyan fuvarozta őt haza egy rendőr... Amikor a Totalcar egyik aktuális komment postja alatt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása