Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Nagy Nándor nyílt levele Tuzson Bence Fideszes képviselőjelöltnek

2014.04.01. 17:40

Nagy Nándor Pest megye 5. választókerületében indul a 4K! egyéni képviselőjelöltjeként. A körzetbe tartozó települések: Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Őrbottyán, Veresegyháza.

nandi.jpgTisztelt Képviselőjelölt társam!

Az elmúlt napokban sikerült kigyömöszölnöm a postaládámból egy sportújság és bulvárnapilap törvénytelen gyermekeként fogant „Hajrá Magyarország” című kiadványukat. Egy laikusnak is első ránézésre feltűnik, hogy a teljes belső dupla oldal – némi jóindulatú túlzással – csupán egyhatod részét tölti ki szöveg. Ebből is rögtön látszik, hogy Önnek nincs mondanivalója a választópolgároknak. Igazán kár volt ezt a hatalmas felületet erre pazarolni, egy szép nemzeti népmesének sokkal jobban örültek volna az emberek. Ahhoz már úgy is hozzászoktak az elmúlt években. Végigolvasva a leközölt álinterjút "nagyinterjút", egészen bizonyossá vált, amit eddig is mindenki tudott, hogy tisztelt képviselőjelölt társam annyit jár csupán a választókörzetében, azt is autóval, míg elér a Dunakeszi táblától a Polgármesteri Hivatalig.

Aki a budai hegyekből tekint a választókörzetére, annak bizony „térkép e táj”. Mivel nem él a választói között, nem ismeri, nem is ismerheti a hétköznapi embereket és mindennapi problémáikat. Akinek budai elit iskolába jár a gyermeke, az nem tudja, milyen állapotok uralkodnak valójában a térség közoktatási intézményeiben. Nem szembesül az elképesztő mértékű óvodai férőhely-hiánnyal. Aki budai elit rendelőben íratja fel magának és gyermekének a lázcsillapítót, fogalma sincs, hogy Dunakeszin a szakorvosi rendelőben félnapos várakozások vannak, a mellékhelyiségekben se szappan, se törülköző, és a mozgássérülteknek átalakított mellékhelyiségben, a falból kiálló vascső hivatott képviselni az akadálymentesítést.

Ha ne adj’ Isten egyszer lejönne az óriásplakátokról – amit az azt kezelő cég roppant korrekt módon „félretett” önöknek és csak önöknek, ezen a tényen csak az Uniós inspiciálás idejére voltak képesek változtatni – és uram bocsá’ gyalog nekivágna az utcáknak, akkor rögtön látná, hogy amit leírt, vagy leírtak Önnek, nem igaz. Látná, hogy az újonnan aszfaltozott utak kátyúsak, látná, hogy minden melldöngetés ellenére Dunakeszin nem csak egy olyan utca van, ami nincs ellátva szilárd burkolattal. Az egyik ilyen éppen Dunakeszi szívében található, mi tagadás, roppant archaikus képet kölcsönöz az utcának száraz időben. De esős, havas-latyakos időjárás esetén csupán több extrémsport kombinációjának ismeretével lehetséges a közlekedés, és hiába ígérik minden létező fórumon, az utca lakói már nem hiszik el, hogy egyszer eljön az idő, amikor majd esős időben is tudnak közlekedni. Ha sétálna néhanapján, látná továbbá azt is, hogy milyen állapotban vannak a közutak, mennyire elhanyagoltak a parkok, játszóterek. Sorra zárnak be a kisboltok, mennek csődbe a kis cégek.

Tudja, kedves képviselőjelölt társam, roppant nagy előnye van annak, ha az ember – akár képviselőjelöltként – saját maga gyűjti az ajánlásokat, és nem csupán begyűjti valamelyik új „párttól”, vagy nem csupán szorgos kezek másolják át neki egy adatbázisból. Mi az ajánlásgyűjtés két hetében nem a rezsicsökkentésre gyűjtöttünk aláírásokat, hanem ténylegesen felhatalmazásokat szereztünk a választópolgároktól. Nem úgy, mint Ön, aki ha jól sejtem, talán még azt sem tudja, hogyan is néz ki egy ilyen ajánlóív. Ha Ön is így tett volna, akkor esélye lett volna beszélgetni a hétköznapi emberekkel, és nem csak azokkal, akik a veresegyházi Fidesz faház köré gyűltek, mint a galambok a morzsára. Ekkor, és csak ekkor szerzett volna felhatalmazást az emberektől, hogy képviselje őket. Higgye el nekem, ez nagyon nemes érzés, talán Önnek is lesz módja egyszer ezt megtapasztalni, megszerezni az emberek bizalmát – nem csupán ötszáz adatot valahonnan.

Ha járna az emberek között az utcán, a közintézményekben, a postán, a közértben, akkor látná, hogy az emberek milyen állapotba kerültek, látná a toldozott-foldozott, de alapjában véve rossz állapotban lévő lakótelepeken élő emberek elkeseredettségét, sokszor nyomorát. De Önöket, oligarchapártokat (ti.: a Fideszt, és az álbalodali pártszövetséget, bárminek is hívják most éppen magukat) sohasem érdekelte a hétköznapi emberek sorsa, az elmúlt 24 évben kizárólag a saját zsebük és a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás érdekelte, és az embereket pusztán statisztikai adatoknak tekintették.

Mindezekből akkor érzékelne valamicskét, ha nem minden áron egy túlméretezett papírmaséként akarná az emberek bizalmát megnyerni. Akkor meghallaná azoknak az embereknek a hangját, akik változást akarnak. Mert elegük van a hazugságokból, elegük van, hogy évek óta semmibe veszik őket, hogy semmiről nem kérdezik meg őket, hogy a fejük felett döntenek. Elegük van abból, hogy hónap végén a tárcájukat kell nézni, míg az őket kizsákmányoló kiskirályok milliárdokat lopnak el az adókból és hektárszámra húzzák ki a földet alóluk.

A hétköznapi emberek változást akarnak, mert elegük van. A hétköznapi emberek tudják, hogy ez egyik oligarchapártnak sem érdeke. Csak olyan párttól, és annak képviselőjétől várhatják el, aki az ő oldalukon áll, és ez ebben a körzetben a 4K! – Negyedik Köztársaság.

Tisztelettel:

Nagy Nándor
képviselőjelölt
4K! – Negyedik Köztársaság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr965889444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2014.04.03. 19:54:07

Csak nagyjából futottam át, de egy mondat megütötte a tekintetemet "A hétköznapi emberek változást akarnak, mert elegük van."

Na de milyen változást hozhat egy szocialista országban egy új párt, amely szocializmust ajánl? Úgy érzem, nem tudtok - talán nem is akartok - hozzátenni semmit ahhoz, ami most van (ez egy konstruktív hozzászólás volt, remélem értékelitek az őszinteséget).
süti beállítások módosítása