Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Rendőrök vs. közteresek

2014.01.19. 17:52

kozteres.jpg

A 4K! rólunk, hétköznapi emberekről szól, ezért az egyik legfontosabb feladatunk a kampány során, hogy minél több emberrel beszélgessünk, meghallgassuk őket, elmondjuk, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat. Erre a legjobb módszer a kitelepülés. Ezeket a kitelepüléseket mi demonstrációként jelentjük be a rendőrségnek, így nem vagyunk a helyi önkormányzat jóindulatára szorulva, nem szólhatnak bele, hogy hol és mikor tartjuk meg ezeket a standolásokat. Ebből következik, hogy ha a rendőrség tudomásul vette a rendezvényt, a helyi önkormányzatnak és köztereseinek semmi köze ahhoz, hogy mit csinálunk. Ennek ellenére, az elmúlt hetekben kétszer is előfordult, hogy megpróbálták összeszedetni velünk a standot… Kipécéztek minket vagy csak unatkoznak? Nem tudom, de jó sztorit adtak akaratukon kívül.

A kitelepülések során sokan megállnak, beszélgetnek velünk, és még ha nem is értünk egyet mindenkivel mindenben, az érezhető, hogy a többség örül az új szociáldemokrata párt megjelenésének. Az egyik legextrémebb esetet mégis a közteresek piszkálódásának köszönhetjük. András, az egyik veterán kitelepülő önkéntesünk, aki hetente többször is ott van az utcán, hogy a 4K! hírét személyesen eljuttassa az embereknek, Békásmegyeren standolt nemrég, mikor fél 4-5 felé megjelent két közteres. A kérdést már várta („Van engedély a standra?”), jött is. Egyből elmondta, hogy nem tőlük, hanem a rendőrségtől kell kérni, mire közölték, hogy jó-jó, nem vitatkozni akarnak, de hát őket is küldték. Jöttek az érvek és az ellenérvek: „Ha bármit ide kihelyez, arra engedély kell az önkormányzattól.” „Rendben, hívjuk fel a rendőrséget.” „Ők küldtek minket” – jött a válasz, miközben a térfigyelőre mutattak. Végül csak felvették az adatokat, maradhattunk, semmi gond, de legközelebb legyen bejelentve a kerületi önkormányzatnak. Adatfelvétel után távoztak.

Nagyjából 10 perccel később jelentek meg a rendőrök. Pozitívan álltak hozzá, ahogy mindig. Ők is felvették az adatokat, arra az esetre, ha valami probléma adódna, mire András mondta is nekik, hogy az épp adódott is, és elmesélte nekik a fenti sztorit. Jött is a válasz: „Az urak tévednek, ez csak a rendőrségre tartozik, mi biztosan nem küldtük ide őket.”

Aztán jött a slusszpoén: „Jól van, akkor mesélje el nekem, mi is ez a 4K!” A végén pedig még azt is megdumálták, hogy a következő héten is ugyanez a rendőr lesz kint, szóval minden rendben, találkoznak még.

Tanulság? A standolásra szükség van, az emberek pedig, mikor nem a hivatali hatalmukkal próbálnak visszaélni, abszolút nyitottak a 4K!-ra. Gyere te is velünk valamelyik standolásra, a csapat nagyon jó, a hangulat pedig a téli idő ellenére sem fagy meg egy pillanatra sem. Csatlakozz!

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr65770731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2014.01.20. 08:52:48

Tulajdonképp mi a különbség köztetek meg a paprikát/elemet/csokit áruló kisebbségi között? Mármint területfoglalási alapon. Ő is jelenthet be demonstrációt?

"Ezeket a kitelepüléseket mi demonstrációként jelentjük be a rendőrségnek, így nem vagyunk a helyi önkormányzat jóindulatára szorulva, nem szólhatnak bele, hogy hol és mikor tartjuk meg ezeket a standolásokat."

Most akkor standolás vagy demonstráció? Tehát ti úgy kezditek a politikai életeteket, hogy kiskapukat keresve csibészkedtek?

2014.01.20. 08:55:12

Ennél butább, érdektelenebb sztorival még nem indult a hetem. De őszintén örülök, hogy itt tartotok: nem kell aggódni, hogy nem lesz meg a kétharmad.

SemBoga 2014.01.20. 09:00:21

@CyberPunK: miért ne jelenthetne be demonstrációt a paprikaárus, ha akarna? :)

másrészt, végülis ez egy politikai demonstráció

Fazakas László 2014.01.20. 09:04:28

Én sem aggódom.
De ha ilyen vehemensen csinálják, hamarosan már a 4/5-re kellene majd hajazzon a Fidesz!

CyberPunK 2014.01.20. 09:05:40

@SemBoga: Azért érzed a problémát, nem? Holnap már a hajléktalanok fognak demonstrálni az aluljárókban, meg az ócskások az Erzsébet Királynénál és a Pecsá-nál?

Lesből Támadó Szárítókötél 2014.01.20. 09:36:01

@CyberPunK:

Bíróság előtt szépen, egyszerűen el lehetne dönteni a kérdést, csak hát ugye a paprikaárusítás ténye csak a rendőrség számára nyitva álló határidő után derül csak ki, az pedig érdekes kör lehet, hogy a rendőrség milyen alapon számolhatna fel egy demonstrációként meghirdetett paprikaárusítást.

Hja kérem, érdekes módon a kétharmadnak a sok egyéb, abszurd jogi kókányolás mellett arra már nem futotta az idejéből, hogy a vonatkozó jogi szabályozást rendesen összehozza (pedig az még ugyanúgy a kommunista érából származik, mint az Alkotmány, pfej-pfej, megköpöködve mindkettő), így akkor majd ugyanúgy "demonstrál" a paprikaárus is, ahogy a politikai szervezet demonstrál. Ez van, lehet megköszönni a kétharmadnak.

SemBoga 2014.01.20. 09:41:21

@CyberPunK: azért érzed azt a problémát, hogy nem érted a lényeget? :)

ha a jog engedi, akkor van rá lehetőség, ennyi

bár a politikai demonstráción történő paprikaárusítás szerintem további engedélyhez kötött

halaloszto 2014.01.20. 10:00:10

" Holnap már a hajléktalanok fognak demonstrálni az aluljárókban, meg az ócskások az Erzsébet Királynénál és a Pecsá-nál?"

@CyberPunK: Ha tenyleg igy lesz, majd akkor lesz problema. Addig csak problemazas van :-)

Vajk

BigPi 2014.01.20. 10:00:38

Pedig szólhatott volna komoly kérdésekről is. Nem, csak arról, hogy ki hogyan tart be a másiknak.
Hiszen milyen érdekes kérdés,hogy mennyire tekintjük elfogadottnak azt, hogy a tulajdonos helyet más döntsön arról, hogy mi történik a tulajdonán.

De ugyan, csak kérdés lehetne az, hogy megérte már a rendőrség egy komolyabb reformra? Nem kellene szét választani a bűnüldöző és a rendfenntartó részeket? Az esetleges szétválasztás után a rendfenntartó részbe integrálni a polgárőrséget? Esetleg nem jött-e még el az idő, hogy az önkormányzatok, járásoknak választható rendőrfőnöke legyen?

Ezek mind érdekes kérdések! Az, hogy a politikai ellenfelek betartanak egymásnak? Na, az nem érdekel senkit!

♔bаtyu♔ 2014.01.20. 10:11:23

B+, ezek most milyen érzékenyek lettek.

Amikor ezek a "demokraták" voltak hatalmon, simán elzavarhatták a közteresek azt a lengyel TV stábot, aki 2006.októberi rendőrverésről kérdezett egy ellenzéki képviselőt egy héttel később. A HírTV beszámolt az esetről, reakció semmi, a "demokratáknak" teljesen természetes volt, hogy utcán kényes kérdésekről külföldi TV stáb sem forgathat.

A ma demokráciára oly érzékeny ballibsik is mélyen kussoltak, a Kertészek és Heller kapták a nagy pénzeket, szerintük sem volt diktatúra.

volgyesikrisz 2014.01.20. 10:12:00

@CyberPunK: Nem egy joghézagot használunk ki, hanem a megfelelő jogszabályt alkalmazzuk. Egy aktuálpolitikai kérdésben történő aláírásgyűjtés igenis beletartozik a demonstráció fogalmába.

SemBoga 2014.01.20. 10:33:58

@♔bаtyu♔: azért "kergették el" őket, mert kényeset kérdeztek - vagy csak épp útban voltak?

kaktusztea 2014.01.20. 10:38:45

@bаtyu: Az aktivisták nagy része 2006-ban még középiskolás volt :D
Olyan vicces nézni, amikor a régi maszop/szdsz mantrákat próbáljátok ráeröltetni a fiatalokra :))

dr kíváncsivagyok 2014.01.20. 10:50:06

A 4k a Fidesz uttoro tagozata ?

dr kíváncsivagyok 2014.01.20. 10:51:58

A most nyilvánosságra kerult Orvbán-videot látta már szakember ?
Konkrétan pszihológusra gondolok...

qwertzu 2014.01.20. 11:48:05

Srácok igazatok van persze, de azért nem érzem a sztoriban a diktatúra féktelenül tomboló terrorját. Aszittem legalább megpróbáltak szóban elküldeni benneteket, vagy valami. Ha politizálni akartok, akkor fel kéne készülni ennél nagyobb konfliktusokra is.

" a hangulat pedig a téli idő ellenére sem fagy "
Nem tudom feltünt-e, de szerintem az utóbbi 30 év legmelegebb telét éljük.

@CyberPunK: Itt tényleg nincs probléma. Ha elkezdenek paprikát árulni vagy a sarokba hugyozni, akkor a közteresek 1 perc alatt eltakarítják őket. Amíg nem addig mehet a politika,.

ErrOr 2014.01.20. 12:49:59

Nem teljesen értem. Most akkor volt engedély a rendőröktől, vagy nem? Ha volt, akkor az meg lett mutatva?

volgyesikrisz 2014.01.20. 13:17:09

@ErrOr: Ha bejelentesz egy demonstrációt, azt a rendőrség nem engedélyezi, hanem - bizonyos eseteket kivéve - tudomásul veszi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy, ha a rendőrség nem jelez semmilyen problémát, akkor az elfogadottnak tekinthető.
A rendőrség nem mindig ad ki erről igazolást. Én eddig mindösszesen egyszer kaptam ilyet, párszor csak felhívtak, de a legtöbbször még azt sem, csak a helyszínen jönnek oda.

Szúnyog 2014.01.20. 13:27:34

A demonstráció közben szívjátok a füvet, mint elnökötök?

too damn pretty to die · http://apuokolbeszoruloarca.blog.hu/ 2014.01.20. 14:16:14

@qwertzu: nem is szándékozik sikítozva diktározni a poszt, ez csak egy kis színes sztori a kampány hétköznapjaiból, ez ennek a blognak a témája. Felkészülten kezelték amúgy a srácok a konfliktust, minden megoldódott és még a rendőr is 4k-s lett :)

dr Smittpálelnökúr 2014.01.20. 15:15:43

@Fazakas László: hajazzon=hasonlítson
Amit írtál, annak semmi értelme.

dr Smittpálelnökúr 2014.01.20. 15:18:24

@CyberPunK: Ha nekled ugyanazt jelenti az illegális árusítás, mint egy politikai kitelepülés, akkor neked nem kéne szavaznod.
süti beállítások módosítása