Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Hogyan jutunk el a választásokig? Lépésről lépésre

2014.01.21. 14:43

one-step-at-a-time.jpg

Áder János 2014. április 6-ára, vasárnapra kiírta az országgyűlési választásokat. Senki nem lepődött meg, ugyanis a fideszes politikusok már rég megmondták, hogy aznap lesz. Ennyit a köztársasági elnök függetlenségéről.

Mi is április 6-ára készültünk, aszerint alakítottuk a terveinket. Nézzük meg, milyen lépések várnak ránk addig, hogyan jutunk el április 6-áig, és mikor miben tudsz segíteni.

 

Első lépés: a felkészülés

(Január 17. – Február 16.)

Mi a cél?

Elmondani az embereknek, hogy lesz új párt a választáson, lesz kire szavazni.

Mit teszünk?

Bemutatjuk, hogy mire lehet szavazni: kiválasztjuk a képviselőjelölteket, bemutatjuk a kampány szóvivőjét és a listavezetőket, közzétesszük a választási programot, elmondjuk, mi a részletes terve az országgal a 4K!-nak.

Emellett folyamatosan az utcán vagyunk kitelepülésekkel és akciókkal.

Mit tehetsz?

  • Ha csak egyszer akarsz adományt adni, ebben az időszakban van rá szükség. Ha megteheted, küldj egy-két ezer forintot! Ebben az időszakban van igazán szükség az anyagi támogatásodra. most tényleg számít minden kis összeg is! Ha ezután sikerrel vesszük a második lépést, utána már lesz pénzünk a nagy kampányra. (A 4K! számlaszáma: Negyedik Köztársaság Párt 16200106-11529350 Magnet Bank)
  • Iratkozz fel önkéntesnek! Csatlakozz be a helyi brigád munkájába! Mit jelent ez a gyakorlatban? Gyere el a második lépést tervező helyi megbeszélésekre. Vegyél részt néhány kitelepülésen, próbáld ki, milyen az utca emberével beszélgetni a fontos kérdésekről. Egyáltalán nem olyan ijesztő, mint elsőre hangzik, sok jó élmény éri az embert, és néha többet megtud az ember a magyar valóságról egy óra alatt, mint máskor hónapok alatt.
  • Gyere el a programbemutatóra! Február 8-án, szombaton lesz.

  

Második lépés: az aláírásgyűjtés

(Február 17. – Március 3.)

Mi a cél?

A 4K! el tudjon indulni a választáson. A második lépéssel dől el minden.

Mit teszünk?

Aláírásokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy el tudjunk indulni a választáson. Egyéni képviselőjelöltenként 500 aláírást kell összegyűjtenünk a helyben lakó emberektől két hét alatt. Ebben a két hétben folyamatosan az utcán leszünk és járjuk a házakat.

A rendszer pozitív irányba változott a legutóbbi választás óta: nincsen már kopogtatócédula, és egy ember több párt képviselőjelöltjének indulását is támogathatja az aláírásával. Tehát el lehet kérni a szoci vagy fideszes néni aláírását is, attól még ugyanúgy aláírhatja a saját pártjának is, nem veszít vele semmit.

Ha megvannak az aláírások, lehet majd a 4K!-ra szavazni, ráadásul komoly állami kampánytámogatást kapunk, amiből tudunk rendesen hirdetni.

Mit tehetsz?

Ha csak egyszer akarsz személyesen segíteni a kampányban, akkor azt ebben a két hétben, február utolsó két hetében tedd meg! A második lépésnél van a legnagyobb szükség a személyes részvételedre.

Gyere aláírást gyűjteni! Ezekben a napokban hétköznap munkaidő után 5 és 9 óra között, illetve a hétvégéken egész nap fog menni a gyűjtés.

A második lépéssel minden eldől: lesz-e kire szavazni a választáson, vagy csak a régiek közül lehet megint választani? Ha nem lesz meg a szükséges aláírás, akkor nem lehet a 4K!-ra szavazni.

 

Harmadik lépés: a nagy kampány

(Március 4. – Április 6.)

Mi a cél?

Mindenkihez eljusson a 4K! híre, aki újat akar, és hogy elmondjuk neki, igenis számít, elmegy-e szavazni.

Mit teszünk?

Ha sikerrel vettük a második lépést, és megvan a jelöltenként 500 aláírás, akkor a 4K! nem csak indulhat a választáson, de 4K! komoly, sokmilliós állami kampánytámogatást kap, amiből ugyanúgy tudunk hirdetni, mint a régi parlamenti pártok.

Szeretnéd nagy plakátokon látni a marihuána legalizációját vagy a politikusok megregulázását? Na az ekkor lesz.

Ebben az időszakban ezerrel fognak menni a hirdetések, miközben továbbra is akciózunk és jelen leszünk az utcán.

Nincs már kampánycsend, az internet korában ez már értelmetlen, ezért az utolsó pillanatig mehet az emberek meggyőzése.

Mit tehetsz?

  • Gyere akciózni! Ha kint vannak a plakátok, akkor rád már nincs is szükség? Nem éppen. Sok olyan újszerű, figyelemfelkeltő kampányeszközt fogunk használni, amihez sok önkéntes segítségére van szükség. Ebben nagy szereped lehet.
  • Beszélj a barátaiddal! Ez az időszak, amikor igazán számít, hogy meggyőzd az ismerőseidet, igenis számít, elmennek-e szavazni.
  • Szavazz! És persze április 6-án menj el szavazni! :) 

Ha ezeken a lépéseken végigmegyünk, közösen történelmet írunk.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr475773568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit Fürediné Kiefer 2014.01.21. 20:03:33

Igen, itt az idő, már beszélni kell,ajánlani kell a 4 K-t, mert szükség van a politikai közegben új pártra, friss gondolkodásra, erkölcsi tisztaságra. Én majd a kommentekben fogom ajánlani a 4 K-t és az ismerősöknek,nálam ez a legtöbb, amit tudok tenni a szakmai határidők miatt.

OkoskaTo:rp 2014.01.22. 11:29:17

Olyan apróság, mint pl. jelöltek?

Az is kissé meredek, hogy az óriásplakátokon a legalize legyen a legfontosabb...

jogalany 2014.01.22. 11:54:12

Látom a cél, mint a fontos részlet már fenn van, (adomány gyüjtés), de mikor lesz az is közölve, a jelöltek mennyit adnak saját megválasztásuk költségeire.
Ne az legyen mit a TV-ben egy újságiró elmesélt, hogy két teherautó faanyaggal szerszámokkal elutaztak egy ház rendbe tételére, és két napig dolgoztak, miközben a tulajdonos és családja egy szemet sem segítve csak ültek és nézték őket ahogy nekik építik a házat. Az Ő házukat és nem csináltak semmit, de semmit.
Mondjátok meg mit tennétek, hogy a lottó csalás lehetőségét megszüntessétek, hogy a csalásra módot adó zárt adatbázis kezelés nyílt legyen. Mit tesztek már most?
Ez számotokra nem nehéz feladat, ha látszik, hogy akartok is valami jót pl. ebben, akkor gyertek és segítek. Addig csak magatoknak akartok még több pénzt, azt fogom hinni.

Anselmo 2014.01.22. 12:02:48

Én is támogatom, hogy elvigyetek pár százalék balos szavazatot. Egyéni jelölteket kellene állítanotok, ahol lehet.

surken 2014.01.22. 12:10:08

Pontatlan a cím.
Helyesen: Hogyan jutunk el lépésről-lépésre a 600 millió forintos állami támogatásig.

Mária 2014.01.22. 12:26:32

"Ha sikerrel vettük a második lépést, és megvan a jelöltenként 500 aláírás, akkor a 4K! nem csak indulhat a választáson, de 4K! komoly, sokmilliós állami kampánytámogatást kap,"

Ez a lényeg!

Ugye?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.22. 13:40:24

Korábban beírtam, valószínűleg a technikai vitte el, hogy azért az aláírásgyűjtés nem mindenhol könnyebb a kopogtatócédulánál: lakótelepen könnyebb, alföldi tanyavilágban nehezebb...

volgyesikrisz 2014.01.22. 15:01:40

@Mária: Ha nem írjuk le, hogy jár az állami támogatás, akkor is járni fog. Ezt a pénzt a 4K! - rendeltetésének megfelelően - a kampányra fogja fordítani. Nagyon sokan nem hallottak még rólunk, azért mert nem állnak mögöttünk oligarchák, így erőforrásaink meglehetősen korlátozottak. Az állami támogatás segítségével sok emberhez eljuthatunk, ami a választásokon való jó szerepléshez vezethet.

jet set 2014.01.22. 15:19:42

"Az egykulcsos adórendszernél igazságosabb a progresszív személyi jövedelemadózás. "

Köszi, keresek másik pártot, amelyik nem úgy gondolja, hogy arról a néhány emberről húzzanak le még több bőrt, aki tisztességesen, bejelentve dolgozik és tett azért, hogy tisztességes fizetése legyen.

1001nappal 2014.01.22. 18:37:34

@volgyesikrisz:
Nem azért vagytok népszerűtlenek, mert kevesen hallottak rólatok, hanem azért, mert nincsenek üzeneteitek.

volgyesikrisz 2014.01.22. 22:02:56

@1001nappal: Én elég sokat találkozom az emberekkel és tapasztalatból állítom, hogy nem vagyunk népszerűtlenek, pont ezért ilyet nem is állítottam.
Üzeneteink is vannak, de csak azoknak, akik megértik azokat. :)
Egy mondaton belül kétszer hazudni, nagy teljesítmény, de szerintem megy ez neked jobban is.

1001nappal 2014.01.23. 07:59:48

@volgyesikrisz:
Nehéz neked ez a pártszerep.

Laszlo_Zsuzsa 2014.01.27. 13:06:14

@Edit Fürediné Kiefer:
Én is szívesen segítenék, de max az ismerőseim meggyőzését tudom vállalni. És ez se könnyű, pl. a közvélemény-kutatásokban nem szerepel a 4k, nem tudják az emberek mekkora a támogatottsága, nem veszik-e el a szavazatuk. Van erről vmilyen adat amire lehet hivatkozni? Miért nem szerepel a 4k a közvélemény-kutatók kérdőívein?

Spacehussar 2014.01.28. 18:48:48

Akinek efféle aggályai vannak a 4K!-val kapcsolatban, mint pl. csak az állami támogatásért törjük magunkat, annak tudom ajánlani megannyi beszélgetős estünk, vagy sörözős találkozóink egyikét. Ott meg lehet ismerni a tagokat, nálunk bizony akár személyesen is el lehet diskurálni az elnökkel, alelnökkel, lehet látni, milyen emberek, és mi vezérli őket. Sőt mostmár irodánk is van a Müsziben, el lehet battyogni, lehet érdeklődni meg barátkozni!
A legkönnyebb itt a fórumon rosszindulatú, epés megjegyzéseket tenni. Talán inkább végre csinálni is kéne valamit, nem? :) Ajánlom magunkat.

+ sztem az akcióinkból, aláírásgyűjtéseinkből, programunkból, abból hogy nem voltunk hajlandóak behajolni' senkinek, látszik, hogy nem éppen a pénz érdekel minket, mert akkor már rég lepaktáltunk volna valamelyik érdekszférával vagy nagyobb párttal, hogy egy kis gázsiért majd később mi is megvakarjuk a hátukat (volt ilyen ajánlat!) de a mai napig a SAJÁT pénzünk a legnagyobb forrásunk, nem véletlenül

Spacehussar 2014.01.28. 18:52:28

A mi üzenetünk az, hogy tisztességesen is el lehet kormányozni egy országot, és még azt a galibát is helyre lehet hozni, ami most van. Mi erre vállalkozunk, és ehhez kérünk segítséget.
süti beállítások módosítása