Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Lakner Zoltánnal beszélgettünk

2014.02.04. 21:02

Ma este Lakner Zoltánnal beszélgettünk teltház előtt az eddigi baloldal problémáiról a Müsziben. Nagyon tanulságos beszélgetés volt, rengeteg felmerülő kérdést megvitattunk. Köszönjük a részvételt Zolinak és külön köszönet a nézőknek az aktivitásért!

Jó este volt :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr355798925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saddlenode 2014.02.05. 11:47:22

hangfelvetel van? ha nincs, legközelebb csinalhatnatok...valaki bekapcsolja a telefonjat es ennyi...

Geo_ 2014.02.05. 20:02:32

Kedves Omár, minden bizonnyal rossz volt a kérdés, ezért nem lehetett rá jó/helyes választ adni:
Rendre hallom, hogy "álbaloldal", s hogy csak a 4K!, az LMP az igazi baloldali. Itt 2 dolog keveredik. Az egyik a hitelesség - ki kit s mit tart hitelesnek. Ebben a megközelítésben válaszoltál tegnap, s középnek aposztrofáltad a létező pártokat (-Jobbik, ill. 4K!, s gondolom, az LMP, bár róluk nem volt szó.)

A másik megközelítés a politikai/politológiai - ezt szerettem volna megkérdezni. Ugyanis a baloldal az - ami a középtől balra van. S ez nem egy pontszerű valami, hanem egy - szerintem elég széles - spektrum. Biztos töltöttél ki ilyet/hasonlót: www.politikaiterkep.hu/ S ha van időd, akkor próbáld meg úgy, hogy "általában" - s hasonlítsd össze, hogy egy adott helyzetben mik a válaszok.

Az osztályokról: az un. hagyományos osztályszemlélet nem alkalmas a modern társadalom leírására, hiszen abban van a kizsákmányolt munkásság, másrészt a kizsákmányoló tőkés. Te magad említetted a prekariátust - ugyanakkor a legszegényebbek azok, akiknek nem is bizonytalan már a helyzetük, hiszen esélyük sincs arra, hogy "kizsákmányolják" őket. Persze, ezen sokat el lehet filozofálgatni, de a téma szempontjából az a lényeges, hogy ezt nem ismerte fel a "politikai baloldal" - értsd: MSZP, s tán még ma sem ismeri fel. Ezért volt hatástalan a szociális politikája, a kistérségi fejlesztések, az önkormányzatisághoz való viszony - vagy éppen a civilekkel való (bekebelezési szándék) viszony. (S erre vezetem vissza, hogy miért nem tudták megemészteni, hogy miért nem a legerősebb ellenzéki párt vezetője lehet Orbán sikeres kihívója - de ez már napi politika, s megígértem, ápr.6-ig nem fogom Mesterházyt bántani :-)
Jó volt, kár, hogy nem tudtam végig maradni :-(
süti beállítások módosítása