Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Nekünk nincsenek Kubatov-listáink

2014.02.10. 22:58

2014-02-10 18.48.28.jpg

Hétfő este a postaládáknál folytatódott a kampány. A jövő héten kezdődik ugyanis az aláírásgyűjtés. 500 támogató aláírás összeszedése a feltétele annak, hogy valaki egyéni jelöltként indulhasson.

Nem csak úgy vaktában fogunk nekivágni: ezen a héten megszórjuk a 4K!-t bemutató szóróanyagokkal azokat a háztömböket, ahol gyűjteni fogunk. A korábbi új pártoknak az volt ugyanis a tapasztalata, hogy könnyebb volt ott ajánlást gyűjteni, ahol dobtak előtte szórólapot, mert ott már ismerték őket.

A helyi csoportjaink a korábbi választási eredmények alapján kijelölték azokat az utcákat és háztömböket, ahol jó esély van támogatókat találni. Nekünk nincsenek Kubatov-listáink, mi a nyilvános választási eredményekből dolgoztunk, mégis elég jól ki lehet olvasni a szavazóköri adatokból, hol élnek nyitott gondolkodású emberek.

Nekünk nincsenek fizetett aktivistáink és diákmunkásaink sem, mint az oligarchapártoknak. Nálunk a jelöltek és a helyi önkéntesek együtt talpalnak.

Ennek megfelelően én Óbudán jártam hétfő este a házakat, ugyanis ott leszek egyéni jelölt. Négy fős csapatban mentünk, gyors volt és hatékony. A házakba találomra becsöngettünk valahova azzal, hogy választási szóróanyagot hoztunk, és szinte mindig elsőre beengedtek minket. Kicsit alul méreteztük a dolgot a helyi csapattal, "csak" 1500 szórólap volt nálunk, ami egy pillanat alatt elnyeltek a postaládák. Nem baj, a következő napokban jobban felszerelkezünk.

A jövő héten már be fogunk csöngetni a lakásokba, és megkérjük az embereket, hogy írják alá a 4K!-nak az ajánlóívet. A postaládákat szórva arról beszélgettünk, hogy milyen szöveggel érdemes kezdeni. Egy liftre váró lakón teszteltük is: elmondtuk, hogy most ő a tesztalany, és ha ezt és ezt a szöveget hallaná, aláírná-e a lapot.

Azt mondta, aláírná.

Jövő héten kipróbáljuk élesben.

2014-02-10 18.49.28.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr365808536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása