Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Tegyél a változásért!

2014.02.28. 12:25

A posztot Pataki Viktor, a 4K! egyik önkéntese írta.

instant_demokracia.jpg

Az a helyzet, hogy igen naivan álltam neki az aláírásgyűjtésnek. Azt gondolná az átlagos, esetleg laikus ember, hogy két hét alatt azért 500 aláírást összegyűjteni egy választókerületben egyáltalán nem egy gigászi feladat - viszont a valóság az, hogy az emberek számos okból szoktak elutasítani, amikor ajánlásukat kérem pártunk egy jelöltje számára. Párat hadd vázoljak!

"Már aláírtam." - ez nem kifogás, bármennyi pártnak alá lehet írni az ajánlást. Attól, hogy még valaki elkötelezett egy párt mellett, támogathat egy, a számára szimpatikusnak ítélt irányvonalhoz hasonló elvet, hogy az legalább megmérethess magát a választáson, ahogy egy normális demokráciában illik.

"Nem szavazok." - ez nem szavazás, könyörgöm, itt csupán a választáson való indulás esélyének megadásáról van szó! Ezt a két kategóriát egyáltalán nem bírom megérteni. Természetesen még sok tipikus reakció égett bele az agyamba: "Nem írok alá semmit senkinek, majd a szavazófülke biztonságában szavazok." - a félelem az ilyen emberek szívében sajnos nem alaptalan, de a változásért nem mindig elegendő egy X, nem létezik fülkeforradalom.

"Semmi értelme, kis pártról van szó, úgyse kerültök be." - pontosan emiatt a hozzáállás miatt regnál ugyanazon politikai elit több mint két évtizede, ergo pont ezért tart ott az ország, ahol. Szerencsére van olyan is, aki meghallgatja az érvelésemet, illetve a már sokszor elismételt pár mondatos összefoglalót a 4K!-ról, aztán ellenérveket hoz fel a program ellen, a pártom ellen, és így egy értelmes, észszerű érvekre támaszkodó vitába keveredünk. Mélységes sajnálatomra, ebből az embertípusból találkoztam a legkevesebbel.

A legtöbbet említett reakciót azonban a végére tartogattam. "Ó, hagyjon már, nem foglalkozom én politikával!". Na, ezeknek az embereknek a hozzáállásával az a bajom, hogy hisztizni, azt nagyon is tudnak, de a megoldásért még ahhoz sem veszik a fáradtságot, hogy tudomást szerezzenek arról, hogy mi a fene történik az országban, amiben mindennapjaikat élik. A hab a tortán az szokott igazán lenni, amikor egy ilyen aktuálpolitikailag és/vagy politológiailag totálisan analfabéta személy még szavaz is, bár fogalma sincsen, hogy mire.

És mégis, mi tartja még bennem mindezek után a lelket? Az, hogy látom a fentebb taglalt, csalódott, és számban egyáltalán nem kevés ember arcán azt, hogy valahol örülnek nekünk. Örülnek, hogy én még hiszek a változásban, amiben nekik valamiért nincs erejük már hinni. Örülnek, hogy látnak egy 18 éves srácot, aki jót akar az országának, és ezért tesz is. És ezért tudom, hogy helyes amit csinálok. Ezért állom a sarat, és még ha nem is sikerül, én bátran nézhetek a tükörbe, és mondhatom mindenkinek:

Én tettem a változásért.

134 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr205836870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 09:17:19

"Én tettem a változásért."

Nem,...barátom , Te Orvbán maradásáért tettél amikor megosztod a felcsuti suttyót leváltamni akaró baloldalt...
Miért nem veszitek észre , hogy Orvbán megosztó politikájat hajtjátok vegre a megalakulásotokkal ?!
Ezt akarta ! Sok kis ellenzéki elviszi a szavazatokat és az esélyes kevesebbet realizál...

OkoskaTo:rp 2014.03.01. 09:18:22

Személyes adataim és pártpreferenciám nyilvános közzététele nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. Tudom, hogy a Fidesznek ez is volt a szándéka ezzel a változtatással, de akkor sem.

czjanos 2014.03.01. 09:20:00

A szerzőnek igaza van: "van kire szavazni". És van mire szavazni: a maradásra vagy a változásra. Aki nem szavaz, az a maradásra szavaz. Van nagyjából kétmillió szavazó, aki a maradás mellett teszi le a voksát. Ki ideológiai alapon, ki bigottságból, ki anyagi érdekeltségből. Kell lenni három millió szavazónak, akik a változást akarják. Akik kis pártokra adják a voksukat (LMP, 4K, Szocdemek, stb) azok a maradásra szavaznak, mert a szavazatukat a kormányváltástól veszik el. Akkor hogy akarnak ők változást, ha a maradást konzerválják? Aki változást (kormányváltást) akar, ezért az összefogó öt párt közös jelöltjeire és közös listájára kell, hogy szavazzon. Minden más forgatókönyv Orbán hatalmát konzerválja és hiú ábránd abban gondolkozni, hogy majd 2018-ban , mert addigra Orbán még rosszabb választási feltételeket fog teremteni, gyakorlatilag Mikola doktor szavai jutnak érvényre: 20 évre bebetonozni. Akik nem akarnak ebben a betonban maradni, azoknak tenniük kell a változásért: X az öt párt által állított közös jelöltekre és X a közös listára. Április 6 csak így lehet a változás dátuma!

Pan Modry 2014.03.01. 09:30:22

@dr kíváncsivagyok:
Habar nagyon nem szeretem a felcsuti suttyot, de amikor a baloldal kormanyon volt nem teljesitett, a regioban teljesen leszakadt Magyarorszag, es most sincs rendes programjuk, hanem csak az hogy valtsuk le orbant. Ez bizony edeskeves!
En sem megyek el szavazni minden bizonnyal, Orbant a masodik Orban kormany ota kifejezetten sikertelen miniszterelnoknek tartom, es ha a mostani impotens baloldal Orban alternativaja, akkor aztan felolem akar maradhat is Orban, mindenesetre egyik luzernek sem fogok asszisztalni a szavazatommal.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2014.03.01. 09:33:57

Igazi változás csak akkor lesz, ha az MKKP komoly tényezővé válik.

profilo 2014.03.01. 09:43:04

"A hab a tortán az szokott igazán lenni, amikor egy ilyen aktuálpolitikailag és/vagy politológiailag totálisan analfabéta személy még szavaz is, bár fogalma sincsen, hogy mire."

A hab a tortán az,hogy te is ezen "totális analfabéták" aláírásáért,szavazatáért kuncsorogsz,miközben lenézed és megveted őket.Azon is elgonolkodhatnál,hogy a magabiztosan,erőtől duzzadóan induló csapatotok most miért küzd a "bentmaradásért",és hogy miként is fordulhat elő az,hogy közel negyedszázad demokráciának nevezett próbálkozás után miért ugyanazok az arcok győzködnek minket "megújulva",akiknek már rég a süllyesztőben vagy valamelyik cella sötétjében volna a helyük.Nem biztos,hogy a kiábrándult és megcsömörlött "nemszavazó" miatt tart itt az ország.Szerintem károsabbak a "kisebbik rossz" választói,akik voksaikkal 25 éve tartják fent a status quo-t,működtetik a rendszert.És ha már aggódsz demokráciánkért,akkor fogadd el azt,hogy aggódásod tárgya lehetővé teszi a távolmaradást,mert ez is egy választás,ez is egy opció.még akkor is,ha ez neked nem tetszik.
Tetszettetek volna forradalmat és utána egy csinos diktatúrát csinálni.

Darkcomet 2014.03.01. 09:45:30

Pedig tényleg nincs kire szavazni. Akárhova nézek, bármelyik pártot vagy pártocskát is veszem alapul, mindenhol impotens, degenerált és számomra hiteltelen politikusokat találok. Nincs alternatíva. Azért nem fogok X pöcsagyú társaságra szavazni, hogy Y faszfej pártot leváltsam. Maradjon a Fidesz 2018-ig, basszák szét csak mégjobban az országot, és akkor talán magához tér ez a birka magyar, és felakasztja az összes párt mindegyik politikusát egy-egy lámpavasra.

pneumónia 2014.03.01. 09:46:52

Változás? A fővárosiak mindig x3 annyit fognak keresni mint a vidékiek, és már szinte havonta jön egy n+akár hanyadikon csapat aki megélhetési politikus akar lenni, kérdem én minek?
Mikor látok olyan programot akárkitől is hogy az összes jövedelmét felajánlja közcélra?
Mikor esik már le hogy ezek is csak az állami támogatásra hajtanak....

mikocami 2014.03.01. 09:58:57

Ne háborogjál apuka!
Nekem már elkészült az alternatívám,hogy mit fogok válaszolni az aláírás gyűjtőknek.
Azt,amit nekünk válaszolnak az érveléseinkre.

úristen 2014.03.01. 10:01:05

Valami ellen szavazni az köcsögség, és ezért tart itt ez az ország. Le lehet kopni a nem szavazni akarókról, a nem aláírókról, ésatöbbi. Persze ettől még aki szavazni akar a kedvenc bohócára, menjen el, joga van rá.

eßemfaßom meg áll 2014.03.01. 10:08:36

Gondolom az fel sem merült, hogy ha ennyire nem megy még 500 aláírás összekunyerálása sem, annak nem az az oka, hogy a választók a hülyék?

♔bаtyu♔ 2014.03.01. 10:10:50

Ez jó. Nem írnak neki alá, nagyon udvariasan elhajtanak és te megmagyarázod.

Én kimondom, azért nem írtak alá, mert ezt a formációt NEM AKARJÁK LÁTNI a magyar politikában. Tök mindegy mit mondtak neked.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 10:11:22

@Pan Modry:
" mindenesetre egyik luzernek sem fogok asszisztalni a szavazatommal. "

ha nem szavazol = orvbánra szavazol....

♔bаtyu♔ 2014.03.01. 10:12:57

@úristen: Valaki ellen miért köcsögség szavazni? Nyilván 4 évet értékelsz nem? És ha nem tetszik, ellene szavazol.

Vagy te ennyire hülye vagy, hogy azt figyeled, ki milyen programot hazudik neked a köv. 4 évre?

Itt arcoskodsz b+, aztán a végén kiderül, nem is jársz szavazni.

eßemfaßom meg áll 2014.03.01. 10:13:13

"A hab a tortán az szokott igazán lenni, amikor egy ilyen aktuálpolitikailag és/vagy politológiailag totálisan analfabéta személy még szavaz is, bár fogalma sincsen, hogy mire."

Ugye milyen jó lenne, ha lenne akár egy előregisztráció, vagy 5kérdéses beugróteszt szavazás előtt, hogy ne minden analfabéta éppen arra sétáló szavazzon hanem csak azok akik valamennyire megpróbálnak képben lenni politikailag?

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 10:13:51

@úristen:
"Valami ellen szavazni az köcsögség,"

Nono,..az is vélemény , ha nem tetszik valami....és ha nagyon nem tetszik , akkor bármi másra hajlandó vagyok voksolni , csak az eltunjon , ami nagyon helytelen -pl. a keleti társadalmi rend !

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 10:16:42

@eßemfaßom meg áll:

" ne minden analfabéta éppen arra sétáló szavazzon hanem csak azok akik valamennyire megpróbálnak képben lenni politikailag? "

Aki "csak" a borén érzi hogy szar vezetoi vannak,..annak nincs joga ezt kinylvánítani,...mert nem érett politikailag ????

sanyix 2014.03.01. 10:19:11

@eßemfaßom meg áll: látva a választások eredményeit, és hogy a fidesz-mszp váltogatja egymást, biztos hogy a választók síkhülyék...

khell 2014.03.01. 10:19:11

"Attól, hogy még valaki elkötelezett egy párt mellett, támogathat egy, a számára szimpatikusnak ítélt irányvonalhoz hasonló elvet, hogy az legalább megmérethess magát a választáson, ahogy egy normális demokráciában illik."

Ilyen gondolkodású ember nem sok van. Ha én szavazok egy pártra, azt azért teszem, mert azt akarom, hogy ő nyerjen. Nem akarom, hogy egy másik párt akár egyetlen szavazatot is elvegyen tőle, mert lehet, hogy ezen múlik a győzelme, ezért nem is akarom, hogy egy másik pártot támogassak azzal, hogy megkönnyitem az indulását.
Ilyet maximum valami bizonytalan ember csinál, aki nem tud dönteni és inkább többet támogat. De ezen felháborodni felesleges, teljesen normális reakció, hogy nem akarnak neked aláirni.

Nem szavazok: detto. Leforditom: Az összes párttól felfordul a gyomrom, eszem ágában sincs a zsirosbödön közelébe segiteni a te pártodat sem

""Ó, hagyjon már, nem foglalkozom én politikával!". Na, ezeknek az embereknek a hozzáállásával az a bajom, hogy hisztizni, azt nagyon is tudnak"

Honnan tudod, hogy pont ezen emberek hisztiznének? Lásd "nem akarok szavazni" rész.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 10:20:37

@pneumónia:
"Mikor látok olyan programot akárkitől is hogy az összes jövedelmét felajánlja közcélra?"

Már láttál olyat , csak nem figyeltél : Bajnai min. elnokként nem vette fel a fizetését...

khell 2014.03.01. 10:21:19

@♔bаtyu♔: "Én kimondom, azért nem írtak alá, mert ezt a formációt NEM AKARJÁK LÁTNI a magyar politikában. Tök mindegy mit mondtak neked. "

Ez is vastagon benne van. Magánügy a pártpreferencia, nem akarják az emberek az orrodra kötni, különösen, ha büdös nekik a párt amihez az aláirást kérik, ezért bármi kifogást kitalálnak, hogy ne kelljen.

profilo 2014.03.01. 10:23:40

@dr kíváncsivagyok:

No persze...
Bármi másra,például egy másik szarra,aztán később itt bőszen magyarázni,hogy "én nem rájuk szavztam" csak az a sok birka...de sebaj,most már tudom a tutit és négy év múlva,2018-ban,aki nem erre szavaz,az a "szeméthazaárulóakárki" szekerét tolja és különben is...
Nyugi pajtás!Ismerünk már annyira.
Még a köpönyegedet is mi varrjuk...

eßemfaßom meg áll 2014.03.01. 10:26:32

@dr kíváncsivagyok: beszéld meg a poszolóval, őt zavarja az analfabéta szavazó

Szóval joga az van, de hogy lehet felelős döntést várni attól aki zsigerből szavaz, de egyébként fogalmatlan hülye? Hallgattam csütörtökön drágabolgárurat,

betelefonáló asszonyság: "drágabolgárur, hát az ellenzék miért nem fontos dolgokat olvas a kormány fejére? Pl hogy lehet az, hogy orbánék 2010ben olyan törvényt csináltak azonnal, hogy csak 8 évre lehet egy gyilkost elítélni"

drágabolgárur: Ilyen nem volt asszonyom

asszonyság: "nem, de akkor is orábán. meghogy a gyerekeket viszik ki prostituáltnak az euba, az hogy lehet, hát miért nem ezt mondja az ellenzék. érti, a 14 éves kislányokat, hát miért nincs erre törvény?"

drágabolgárur: "köszönöm, hogy hívott"

eßemfaßom meg áll 2014.03.01. 10:31:32

@sanyix: és ezt meg tudod indokolni, pl azzal, hogy kifejted mivel lenne (garantáltan) jobb ha mondjuk a 4K kormányozna (nem azzal, hogy mit ígérnek, hanem hogy ténylegesen és garantáltan, tehát miért hülye aki profi politikusokra szavaz a gittegyletek helyett)

úristen 2014.03.01. 10:34:01

@♔bаtyu♔: @dr kíváncsivagyok:

Tetszésnyilvánítás meg vélemény? Ja, hát a bohockodás jogát meghagytam nektek fehéren feketén, oda van írva. A szavazás az egyetértés valamivel. Hisztizni lehet négy évente, mindenkinek joga van hülyének lenni. Többször már nem szeretném megmagyarázni, szóval pártbuzik és pártútálók kíméljenek!

sanyix 2014.03.01. 10:34:56

Meg tudom. A fidesz és a maszop(összefosás) már bebizonyították hogy az egyetlen amihez értenek, az a lopás, csalás, rombolás...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.01. 10:37:25

mindegy mit csináltok, de plíz ne vetkőzzetek!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.03.01. 10:42:32

Őszintén szurkolok nektek !

Remélem minnél több szavazatot elszívtok a mocskos MSZP-s Összefogásos tetvektől ! :DDD

eßemfaßom meg áll 2014.03.01. 10:46:16

@sanyix: Tehát ha tudod, hogy a két képzett biztonsági őr néha eltesz egy terméket, akkor inkább felveszel helyettük egy hajléktalant, hiszen arról nemtudod, hogy fog-e lopni, de legalább még soha nem védett objektumot, szóval van miért bíznod benne :)

Holle anyó 2014.03.01. 10:46:45

@dr kíváncsivagyok: A kedves baloldal is ugyanezt tette, pl. amikor a semmiből szedte elő a Centrum Pártot.

De ez a módszer lejárt, a magyarok rá fognak jönni, hogy nem szabad MSZP és FIDESZ méretű gigapártszörnyek kezébe hatalmat adni. Mer ellopják alólunk az országot.

Ha most nem is, de négy év múlva a FIDESZ is picsán lesz rúgva az MSZP-vel együtt, tehát a szentszar és az összefosás, egy a rakás szarkupac, amit ma politikai elitnek gondolunk, genetikailag lesz kiirtva a politikából.

És akkor végre lesz talán egy élhető, normális Magyarország, sok-sok kis szakpolitikus párttal a Parlamentben.

yatumux 2014.03.01. 10:50:54

Minden kutatás szerint a nem szavazók óriási többsége a legképzetlenebb rétegből derül ki.
Szép a demokrácia, de Ne bugajakab döntsön Pld az atomenergiáról.
Ne is a 4K ami egy vicc.
Gyerekek. Titeket csak az érdekel ami ti vagytok.
Egy pártnak csak úgy lehet programja, ha az ország minden dolgával kapcs érdemben tervei vannak.

Pld. Mi a 4 K programja a honvédelemmel kapcs?
Mi a tervetek a határon túliak autonómiájával kapcs?
Egészségügy, paraszolvencia, egészségtúrizmus?
Demográfiai probléma-hogyan vállaljanak a fiatalok több gyereket? (Nektek van???)
Nyugdíjrendszer?
A Gyurcsány-Bajnai féle államadósság?

Ja vagy csak úgy sörözgettek, dumáltok a levegőbe egy-egy mariska közben?

Nem akartok inkább dolgozni? Adózni? Családot? Ott bizonyíthattok! :/

Dolgozónép 2014.03.01. 10:51:11

@dr kíváncsivagyok: 1. nem visz el egy darab szavazatot se, mert jelentéktelen párt, bár még szimpatikus is lehetne. 2. attól, hogy az ellenzék nyer, nem fog változni semmi, csak annyi, hogy az ő maffiózóik próbálkoznak ezután, szerény sikerrel, mert a kulcspozíciókban a fideszmaffia ül még sokáig.

[Gábor] 2014.03.01. 10:51:17

"És ezért tudom, hogy helyes amit csinálok. Ezért állom a sarat, és még ha nem is sikerül, én bátran nézhetek a tükörbe, és mondhatom mindenkinek:

Én tettem a változásért."

Te azzal, hogy beállsz egy párt mögé, nem a rendszer változásáért teszel, hanem a rossz rendszer fennmaradásért, azzal, hogy a részévé válsz. A pártrendszer egy elavult csökevény, amit rég meghaladott az idő. 100 éve még nehéz lett volna megoldani, hogy minden kérdésben hallathassa mindenki a véleményét, akkor még jobb híján volt létjogosultsága a pártoknak. Az internet korában viszont egyátalán nincs szükség a helyettünk témákat felvető és mindenről helyettünk döntő képviselőkre.

grigorij 2014.03.01. 10:51:36

Hát komám, amit írtál, az egy hatalmas nagy baromság!
Amennyiben érintett vagy valamelyik kis kezdeményezésben, akkor elfogadható, de akkor meg jelezd, mert a blog neve nem utal erre...
Szóval!
Amennyiben elmúltál már 50, és részt vettél például már a régi rezsimben is pár szavazáson, aztán hívő ellenzékiként aktívan politizáltál (családod is) a rendszerválás hajnalán a mocskos komcsik elzavarásában, aztán felismerted, hogy itt sem rendszerváltás nem történt, sem személyi (azaz emberi, erkölcsi stb.) változás sem, aztán felismerted, hogy az egész folyamatot 86-87-től a BM irányította a háttérből a különböző kamu reformerekkel (Pozsgayék), a beszervezettekkel (Csurka, Orbán) és mára, 25 év elmúltával kiderült, hogy nemhogy nem érjük el 25 év alatt még Ausztria szintjét sem, hanem a totális visszarendeződésnek köszönhetően (mert ugye nem vitatod, hogy ma az összes pozícióban- az ellenzéknél is - döntően a régi káderek, érintettek és a KISZ-es kitenyésztettek uralják a terepet?) már a következő 50-70 év alatt sem érjük el a 1989-es szintet, tehát a gyerekeink jobban teszik, ha elmenekülnek(!) - szóval ha ezeket tisztán látod, akkor beismerheted, hogy NINCS ma alternatíva!
Vagy azt gondolod, hogy a "semmiből" előbukkanó diplomás értelmiségiek (jól ismerem az LMP történetét, a lenyúlt Humanista párt sorsát, az SZDSZ-es szarháziak beépülését stb.) , a Rózsadombról, a kiemelt egzisztenciájukkal nem a kasszakulcs után epekednek?
Szerinted "más a politika", ha a 4 év alatt ugyanúgy felvették a sokmilliós fizetésüket, nem küzdöttek, hanem elfogadták a törvénytelen költségtérítést, összezártak a saját fizetésemelésük ügyében, miközben 0, azaz NULLA lehetőségük volt még szinte megszólalni is, és a 4 év alatt pár ócska neoliberális performansz és lufieregetés volt a összes tettük?
Szerinted, mindazok a tisztességesek, akik az évek során számtalan pártnak, politikusnak adták a bizalmukat, most elhiszik, hogy a friss X meg Y "pártocska"
1, nem ugyanezt teszi?
2, hasonlóan az LMP-hez, bármit is tenni tudnak?
Bejuttassunk pár friss lényt, hogy azok aztán kapásból beüljenek a szolgálati luxuskocsiba, felvegyék a hatalmas költségtérítéseket stb. és gyakorlatilag 4 évig jól ellegyenek a melegben? Miközben az utcán ezrek fagyoskodnak, 1,6 millió valós munkanélküli van közöttünk, hogy gyerekek éheznek, hogy 50 felett több diplomával sem vagy ember, kisgyerekkel nőként kitaszított vagy, szóval a napi keserűség mellett miért is biztosítsak én vadidegeneknek - akik ahogy megvan a voks, magasról szarni fognak a támogatóikra - jó életet, kényelmes luxus?
Komám, érjétek el, hogy a szavazócédulán legyen egy olyan rubrika, hogy "Egyiket sem"!!!
Majd meglátod, hogy tömeges lesz a részvétel, de 80% feletti aki ezt fogja választani!
Ha nem vagy éhes, bemész az étterembe?
Ha a ételkínálat kizárólag olyan kajákból áll, amit utálsz, akkor elvi okokból megeszed valamelyiket?
Ezt vedd figyelembe!
Ha nincs választék vagy nem vagy éhes, de ha elmész szavazni, akkor a neved adod a lopáshoz!
Ha nem megyek, mert a mai politikai réteg nem éri meg, hogy elbasszak akár egyetlen órát is a szabadidőmből, akkor legalább nem köpöm arcon magam a tükör előtt!
Nem érted, hogy a tömegnek TÖKMINDEGY, hogy ki kerül a rúdhoz!?

A tisztességes emberek előtt ma két út van:
1. bojkottálni a szavazás, így jelezni a hatalomnak, hogy a társadalom döntő többsége 25 év elteltével nem kér a ex-MSZMP-sekből, az ex-KISZ-esekből, a III/xxx besúgókból, a gazdasági maffiózókból, a hatalommániás rendőrvezetőkből, a sztálinista bakondikból, nem kér a további lopásokból! Sem orbánékból, sem a balos köcsögökből, sem a nácikból és sem a kasszához igyekvő friss karrieristákból! Ahogy az 1 bites idióta szőkék tömegesen a médiába igyekszenek, úgy az ifjú értelmiségiek a politikába! Ahogy anno a KISZ-be! PÉNZÉRT, KARRIERÉRT!
2. Fel kell állni a fotelből és az összes mocskot belezavarni a Dunába! Ornánostól, Lázárostól, balosoktól, LMP-sektől, kamu zöldektől, fizetett grínpiszesektől, a lebegő mókuscsoportosoktól kezdve a tarlóspitákig, és így tovább!
Ukrajna a példa!

Addig az ilyen blog nem más, mint kamu független vélemény...

Holle anyó 2014.03.01. 10:53:38

@♔bаtyu♔: Tökéletesen igazad van. Szavazni nem az ígéretekre kell, hanem az elmúlt 4 év teljesítményére.

Holle anyó 2014.03.01. 10:55:25

@eßemfaßom meg áll: Tényleg jó lenne, de erről beszélni sem szabad.

avan 2014.03.01. 10:56:36

Semmiféle alternatíva nincs. Az, hogy nincs kire szavazni, az valós, létező probléma. Ha nem szavazol, az is szavazat egyébként.
Ha valakit nem érdekel a politika, mint például engem is, az nem azt jelenti, hogy belesz*rik az ország sorsába. Én programozok, ez sem érdekli a pártokat, Ők politizálnak, az pedig engem nem érdekel. Működjön rendesen az ország, teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon, csak menjen a szekér. Nem is kell tudnom és értenem a politikához, de legfőképpen nem is érdekel. Ezért sem lettem politikus például. Mindig minden rohadt címlap a politikusok sz*rságaival van tele. NEM ÉRDEKEL! LESZ*ROM! Kormányozzanak szépen csendben, becsületesen, működjön az ország. Ez persze itt csak egy álom marad, de már meg is mondták: el lehet innen menni.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 10:58:22

Itt a lényeg :

"Őszintén szurkolok nektek !

Remélem minnél több szavazatot elszívtok a mocskos MSZP-s Összefogásos tetvektől ! :DDD "

Az egész választási redszer erre épul....

Holle anyó 2014.03.01. 11:01:01

@dr kíváncsivagyok: Ami egyébként kampányfogás volt. Nagy baj az, ha egy politikus megengedheti magának, hogy ne vegye fel a fizetését, mert arra utal, hogy korrupcióból él.

Ha már itt tarunk, a politikus bére legyen az átlagbér kétszerese és a ciklus végén számoljon el a vagyongyarapodásával, korrupció esetén pedig a büntetési tétele legyen a normál tétel kétszerese.

JohnHenry 2014.03.01. 11:01:17

lefordítom magyarra a posztot: "a rossebb a hülye magyarokba, hogy nem rajongják körbe a 4k-t, hát így esélyem se lesz arra, hogy a leendő 4k-s képviselő szerezzen nekem egy jó állást valahol."

sanyix 2014.03.01. 11:04:43

@eßemfaßom meg áll: pontosítanám. A két biztonsági őr mindent ellop ami a keze ügyébe kerül, úgy hogy lassan nem marad objektum amit védeni kell. Igen kirúgnám őket és felvennék mást... majd ha az is lop, azt is, majd megint mást.
De egy államnál működhetne az is, hogy a mutyizó politikusokat meglincseli a tömeg, az újak meg 2x meggondolják hogy lopjanak-e :)

sanyix 2014.03.01. 11:06:17

@sanyix: na meg az mszp, és fityisz teljesítményét még egy csapat csimpánz is túl tudná szárnyalni, mert valószínűleg ők se csinálnának semmit, de legalább nem lopnának mindent ;D

avan 2014.03.01. 11:07:24

@sanyix: Miért bántod a csimpánzokat? :)

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 11:09:18

@Holle anyó:
"Tökéletesen igazad van. Szavazni nem az ígéretekre kell, hanem az elmúlt 4 év teljesítményére. "

Például erre ?:
Manyuppénz3000milliárlenyúlásaSchmittpálkinevezéseBaltásgyilkoselengedésKeletinépségNáciktámogatásaTrafikmutyiFoldmutyiTakarékmutyiMindenkiannyitéramijevanVálasztásitorvényegyoldalúátalakításaKozgépmutyiPapcsákmillóiAtommutyiAdó40félekoztukkotelezobiztosításadóFideszalaptorvényMindenállamipozícióbetoltésesajátemberekkelBíróságokbekebelezéseMindenfelettiuralomAllamadósságnoveléseForintbedolés...

Dolgozónép 2014.03.01. 11:09:56

@világvége....: egyetértek, valóban nincsen rájuk szükség.

avan 2014.03.01. 11:10:50

@dr kíváncsivagyok: Tegyé' má' bele szpészt phasszeg. A sok kátyú benne van? :)

Egyenes Ági (törölt) 2014.03.01. 11:11:58

"hisztizni, azt nagyon is tudnak, de a megoldásért még ahhoz sem veszik a fáradtságot, hogy tudomást szerezzenek arról, hogy mi a fene történik az országban, ..."

szerintem meg te hisztizel macika!
pont azért nem megyek el szavazni, mert kurvára tudom, hogy mi a fene történik az országban.
eddig mindig elmentem szavazni, most nem fogok.

Így megy ez.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 11:12:30

@Holle anyó:
"Ami egyébként kampányfogás volt. Nagy baj az, ha egy politikus megengedheti magának, hogy ne vegye fel a fizetését, mert arra utal, hogy korrupcióból él."

Kevered a Fideszes politikusokkal , akik a politikából gazdagodtak meg...
Bajnai nem politikusként gazdagodott meg , mint a sosedolgozott Fidesz vezérek élukon Orvbánnal !!

avan 2014.03.01. 11:15:58

Orkbán Viktor azt mondta, hogy ÁFA csökkentés. Lett belőle +2%. Szánalmas semmitmondó "rovátkált barom". Így nevezték a nyelvújítás előtt a rovarokat, ha valaki nem tudta volna. :)

Mocskos hazudozó mind egytől-egyig. Az újak is ilyenek lesznek. Beszívja a gépezet Őket és vagy lefekszenek, vagy lehet menni mást csinálni.

Holle anyó 2014.03.01. 11:16:04

@grigorij: Ukrajna???? Ukrajna is csak a kaka és a fekália között tud választani. Timosenko ott is előmászott a sittről, ahova való, vissza a politikába. És most az ő embere irányítja Ukrajnát, tehát a szaros pelenka szarosra cseréléséért 80 ember meghalt.

Holle anyó 2014.03.01. 11:20:19

@dr kíváncsivagyok: Pontosan. Nem is szavazok a Fideszre, meg az Összefosásra. Értékelem, amit tettek 25 év alatt. Lényegében az aktív életem ráment erre a szemét bandára.

avan 2014.03.01. 11:20:45

@Holle anyó: Ja, kimászott, játssza a "megtört" szerepet egy kicsit, majd feláll, hogy "hoppá, milyen erős" ez kell a népnek. Ezt ki a f*szom veszi be ott? El kell üldözni a p*csába azt is. Itthon még nem lesz Ukrajna, csak amikor már szinte senkinek sem lesz semmit vesztenie.

Holle anyó 2014.03.01. 11:23:35

@dr kíváncsivagyok: Bajnai MINDIG a politika farvizén evezett, csak te nem tudsz róla. :))))
Ha nem így lett volna, USA nem pénzelné vastagon. Ez nyílt titok, ezért áll így az Összefosás.

bkkzol 2014.03.01. 11:25:50

Legutobb kinomban az LMP-re szavaztam. Utolag kar volt. Utopista , impotens tarsasag es ugyan ugy marakodnak , mint a "nem mas politika".
A nagy "osszefogas" kicsit gyomorforgato keverekre sikerult.
Szep dolgot ert el az orszag amikor egy meleg, zsido a jobbikon tori a fejet (ok, ez csak vicc volt).

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 11:27:05

jobberek !
Erre ugatnátok valamit ?

"Négy magyar régió, gyakorlatilag a fél ország került be az Európai Unió legszegényebb térségei közé. Az uniós statisztikai hivatal az egy főre jutó GDP adatokat hasonlította össze: miközben mi lemaradunk, Pozsony az élmezőnyben végzett, de Prága és Bécs környéke is a leggazdagabbak között van"

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 11:28:48

@Holle anyó:
Orvbánt ki pénzeli ? Életében nem dolgozott , csak politikusként...Mibol gazdagodott meg ?

Holle anyó 2014.03.01. 11:30:50

@avan: Na látod, ezért nem érdemes balhézni. A faszom sem fog meghalni azért, hogy politikusférgek profitáljanak belőle. Inkább elmegyek innen a picsába. Szarok a hazára, az nem haza, amelyik csak kifosztani tud engem, adó, vám, illeték, járulék, hozzájárulás, bírság, bírság, bírság, bírság, bírság, megmondja, hogy mit ehetek, mit ihatok, mit szívhatok, hol szívhatom, mit gondolhatok, mi lehet a véleményem, kivel baszhatok, tele van a tököm a tetves kurva állammal.

viragimado 2014.03.01. 11:32:20

Ez nagyon gáz írás!!

Ha az ember gondolkodik, rájön, hogy NINCS kire szavazni!!! Akkor sem, ha ezzel a jelenlegi kormány marad. NINCS egy pártnak sem olyan ígérete (hiszen csak ígérgetések vannak), ami hihető, megvalósítható.
Ha új párt kerül a húsos fazékhoz, az sokkal többet fog lopni, mint a mostani, hogy behozza az eddigi két párt lopásait.
Az összes pártot ellángszóróznám, és csak jól képzett szakembereket engednék szakmai pozícióba, minden féle párt háttér nélkül.
Meg sem engedném, hogy pártok legyenek! Milliárdokat vesznek ki a zsebünkből!
A legnagyobb hiba a pártok léte, ez okozza a széthúzást az országon belül, családokon belül, ismeretségi körökön belül. Mesterségesen gerjesztett gyűlölet hoznak magukkal, ezzel igyekeznek elvonni az emberek figyelmét a szemétségeikről.

szamaritánus 2014.03.01. 11:32:28

@dr kíváncsivagyok: te egy igazi hülye vagy, "barátom".

Holle anyó 2014.03.01. 11:33:55

@dr kíváncsivagyok: Pattanj már le rólam te ostoba gyökér. Orbánt ugyanaz a gazdasági maffia pénzeli, amelyik a maszopot, meg az összes tetves kurva politikust pénzeli.

Higgadj már le, ne agitálj engem a terves kurva összefosásra szavazásra, mert nem fog menni.Bajnai, Kuncze, Gyurcsány, stb. var alatt összekapaszkodott tetübandára sem szavazok.

Kopj le rólam.

viragimado 2014.03.01. 11:34:57

Ráadásul azt kevés ember veszi észre, hogy a nagy pártok közötti köpködés mögött igen komoly PÁRTON KÍVÜLI üzleti életbeli összefogás van!!!!! Azok akik a nyilvánosság előtt egymást köpködik, azok üzletu partnerek, közös üzleti érdekekkel, amikhez nekik megfelelő törvények kellenek.

viragimado 2014.03.01. 11:39:31

@grigorij: tökéletesen egyetértek veled!!!

almatermelő 2014.03.01. 11:44:55

Tiszteletre méltó a 4K önkéntes szándéka.

A választási rendszer a megalkotójának érdekeit tükrözi rendkívül leleményesen.
Működik egy jól iránytott totális propaganda.

E két körülményen kell elgondolkodnia annak, aki szavazatával valamit szeretne elérni.

2 kezű mester 2014.03.01. 11:45:40

@Darkcomet: Van igazság a soraidban, maradjanak csak és fulladjanak bele ,még 4 évig szenvednek az emberek és talán elkezdenek gondolkodni,kijönni a béégetésből nem békemenetelni fognak menni 100 ezren hanem mint most Ukrainában elzavarni a lopósokat !

Holle anyó 2014.03.01. 11:48:22

@viragimado: Úgy ám, Pintér-Gergényi közös vállalkozás pl.
Púder az egész. Az MSZMP-KISZ fattyak lefedték a politikai palettát és váltógazdálkodásba kezdtek. Tehát nincs itt sem rendszerváltás, sem többpártrendszer.

Csak MSZMP genetikai hulladékok vannak, akik az államosítással ellopott állami vagyont magánosították, tehát lenyúlták a magyar gazdasági és politikai hatalmat, az állampolgárokat pedig rabszolgának, de legalábbis fejőstehénnek nézik.

A VIII. kerületben Kocsis Máté parkolóórákkal fejia vállalkozásokat (majd a választások után, mert most nem meri bevezetni a mocskos geci). Három alkalmazottat tartó kisvállalkozás három alkalmazottjának kisautója után egy 22 napos hónapban 22X8=176 óra parkolási díjat szerinted hogyan tud kitermelni egy kkv????? És ez csak egy dolog a sok közül......

Fejés, fejés, fejés, fejés, fejés...... ez az, amihez értenek.

Mária 2014.03.01. 11:52:14

@dr kíváncsivagyok:

"Nem,...barátom , Te Orvbán maradásáért tettél amikor megosztod a felcsuti suttyót leváltamni akaró baloldalt..."

Ez butaság.

Többen nem szeretnék Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, Fodor, meg a sleppjük képét a parlamentben bámulni, mint ahányan Orbánék képét nem szeretnék bámulni.

Akik meg egyik csürhe képét se akarják bámulni, azok el se mennek szavazni.

Mit nem lehet ezen érteni?

Ti tényleg azt hiszitek, hogy akik Orbánékat el akarják zavarni, azok mind a ti jelöltjeiket akarják a helyébe ültetni?

El vagytok tévedve.

viragimado 2014.03.01. 11:52:39

@Holle anyó: és még sorolni lehetne! Népvakítás az egész! És sajnos ezért értelmetlen szavazni, mert bárkire szavazunk, bárki MÁS kerülne hatalomra, a helyzet sem gazdaságilag, sem korrupció szempontjából SEMMIT nem változna. És ez nagyon szar helyzet!

Holle anyó 2014.03.01. 11:54:05

@almatermelő: Lényegében semmi mást nem lehet ma elérni, csak azt, hogy vagy a Szentszar marad, vagy visszajön az Összefosás. Szart szarra lehet cserélni.....

viragimado 2014.03.01. 11:58:41

Ja és még egy "apróság", amit a különféle pártokra szavazók szintén elfelejtenek: a mindenkori politikát, kormányokat itthon, és vilgászerte a PÉNZ irányítja, vagyis a pénzemberek, néhány, a pénzügyi hatalom legfelső csúcsán üldögélő család. És ez ellen soha senki nem fog tudni tenni semmit.
Ezért sincs értelme pártokat alapítgani, vagyis van, a bezsebelhető milliók miatt. Jövőre talán én is alapítok egyet. :))) Jól jön a pénz.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 11:58:49

@Holle anyó:
" Szart szarra lehet cserélni..... "

Félázsiai szart Európai szarra...de legalább esélyunk lehet Európához és nem félázsiához tartozni és kimászni a szarból !

Mária 2014.03.01. 11:59:14

@sanyix:

"az mszp, és fityisz teljesítményét még egy csapat csimpánz is túl tudná szárnyalni, mert valószínűleg ők se csinálnának semmit, de legalább nem lopnának mindent"

Az a tegnapi hír megvan, amikor a majom lenyúlta a kamerát és csak banánért adta vissza?

Szóval csak vigyázz, mert a korrupció, a lopás, a kenőpénz, az orgazdaság és a hatalommal való visszaélés szokása már a majmok közé is beszivárgott!

avan 2014.03.01. 11:59:30

Meddig fog ez még így menni vajon?

Pan Modry 2014.03.01. 12:02:02

@dr kíváncsivagyok:
Na pont ezert nem fogok ratok szavazni, akinek meg az ervelese is hulye, annak miert kellene hinnem hogy egy orszagot vezetni nem az.

Nekem aztan tokmindegy hogy Magyarorszag Orban vagy a maszop vezetesevel valik a regio csorojava.

viragimado 2014.03.01. 12:02:08

@dr kíváncsivagyok: ahhoz európaira hasonlító intelligencia szint, és magatartás is kellene, mind a kormány tagjai, a képviselők, mind a népesség részéről, de jelenleg leginkább tényleg a balkán felé "fejlődünk" vissza. Bár ez igen szomorú, de igaz!

2014.03.01. 12:02:14

Mindenki monnyon le!

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:02:38

@Holle anyó:
"A VIII. kerületben Kocsis Máté parkolóórákkal fejia vállalkozásokat (majd a választások után, mert most nem meri bevezetni a mocskos geci)"

Na látod,..most tehetsz érte , hogy ne tudja bevezetni a geci...ápr. 6- án elzavarhatod...
de neked nem ez a fontos , inkább belegebedsz , csak a szocik ne...

Pan Modry 2014.03.01. 12:04:27

@dr kíváncsivagyok:

ez egyszeruen keves hogy az MSZP-re szavazzon egy ertelmes ember. Az MSZP 8 eve alatt a szlovak GDP tobb mint 20%-kal elozte a magyart, es Szlovakia kepes volt bevezetni az eurot. Egy ilyen siralmas teljesitmeny utan lofasz az MSZP seggebe, nem pedig barkinek is a szavazata.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:04:31

@viragimado:
"de jelenleg leginkább tényleg a balkán felé "fejlődünk" vissza. Bár ez igen szomorú, de igaz! "

Akkor miért a szádat téped ?
6- án eldontheted merre akarsz menni...

2014.03.01. 12:05:10

A címre, a változásért nem akarok tenni, ha nem bízom benne.
Még nem tudom, kire fogok szavazni, majd igyekszem még informálódni de amennyi infóm jelenleg van, hát, fene tudja... ellenérv van épp elég mindenki mellett.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:06:05

@Pan Modry:
" Szlovakia kepes volt bevezetni az eurot."

Orvbán meg ba sem akarja vezetni...
Mennyivel jobb ?

2014.03.01. 12:06:27

@vuvuzela importőr: mindegyik szereplő ellen, na értitek...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.03.01. 12:07:38

Nagy része rejtőzködő Fidesz-szavazó. Nem merik bevallani a sok megaláztatás miatt, hogy igenis újabb kétharmadot és összetöpörödött MSZP-t akarnak látni.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:07:49

@Pan Modry:
"Nekem aztan tokmindegy hogy Magyarorszag Orban vagy a maszop vezetesevel valik a regio csorojava. "

Nekem ez SEM mindegy...
Nem mindegy hogy hol koldulok...Moszkvában , vagy Londonban...

viragimado 2014.03.01. 12:08:39

@dr kíváncsivagyok: tudod én 60 éves vagyok, így a szocik alatt nőttem fel, akkor neveltem a gyerekeimet. Ráadásul gondolkodó ember is vagyok. Sokat köszönhetek az akkori időknek, de akkor is látom, milyen hatalmas károkat okoztak a szocik, főleg az ország gazdasági helyzetében!
Rendszer váltás csak papíron volt, azt felejtsük el!
Aztán jöttek Orbánék, talán-talán elindult valami fejlődés féle, de elszarták. Vissza a szocik, tönkretettek, amit lehetett. Vissza Orbánék, akik immár vérszemet kaptak, és loptak, csaltak, amennyit csak lehetett, hogy behozzák a szocik 60-70 évét!
És most itt tartunk, és tudjuk, hogy az összes párt ugyan ezt akarja! Ilyenkor mi van? Menjek szavazni, és írjam rá, hogy szar mind?

viragimado 2014.03.01. 12:09:39

@dr kíváncsivagyok: jó, de merre?!!!! Nincs elfogadható alternatíva!!!

neszóljszámnemfájfejem 2014.03.01. 12:09:50

Holleanyónak jár a pont.Megfogalmazta a lényeget, aki ezt nem látja annak kevesebb van 3-om agytekervénynél..
Ukrajnáról meg annyit, hogy most szopják meg a f@szt de, nagyon. S, látható volt, hogy igen nagy gyorsasággal vették ki az emberek kezéből a kezdeményezést, s most egyik rabló helyébe majd egy másik lép, EU és IMF-USA bábáskodás mellett...szép jövő lesz nekik, brutális megszorítások a semmiért..

Pan Modry 2014.03.01. 12:11:22

@dr kíváncsivagyok:

nem jobb, ugyanilyen szar, de ez nem erv hogy az mszp-re szavazzak. :)
En csak olyanra szavazok akirol elhiszem hogy kepes Magyarorszagot legalabb versenykepesse tenni a regioban, nos, az mszp nem az, se a multbeli teljesitmeny alapjan, se a mostani dolgok allasa alapjan.

Sorry, ez van, tetszettek volna dolgozni jobban

Pan Modry 2014.03.01. 12:12:23

@dr kíváncsivagyok:
csak a luzerek szoktak ket rossz kozul valasztani, pechedre te annak tunsz...

viragimado 2014.03.01. 12:14:00

Én tisztelem a posztoló véleményét, de nagyon-nagyon naív, biztos a kora miatt. :)))

Pan Modry 2014.03.01. 12:14:02

@Modor Tibi:
szerintem ok sem rajonganak a fideszert, de az mszp van elegge szanalmas hogy azok se szavazzanak rajuk akik egyebkent utaljak a fideszt

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:14:12

@Modor Tibi:
"Nagy része rejtőzködő Fidesz-szavazó."

Ja,..mert félnek hogy kiderul és elvesztik az állásukat...
Hulyegyerek...

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 12:17:06

@Pan Modry:
"csak a luzerek szoktak ket rossz kozul valasztani, pechedre te annak tunsz... "

Te még nem választottál két rossz kozott ?
Nem vagy nos ?

Bogyó 2 2014.03.01. 12:21:30

Én csak azt kérem, és megteszem majd más fórumokban is, hogy írjon már ide valaki, akit meggyőzött a Kormány teljesítménye, ezért rá akar szavazni!

Ne, ne elvakult jobboldaliak, pártkatonák írjanak, akiknek tök mindegy mi történik mindig oda szavaztak és fognak, hanem gondolkodók, pl. olyan, aki 2010-ben NEM a jobboldalra szavazott, de ez a négy év kurvára meggyőzte!
Ja, és lehetőleg nem a rezsicsökkentéssel indokoljon, köszönöm!

Bogyó 2 2014.03.01. 12:23:45

@Bogyó 2: Még annyit, s ne is azzal, hogy kaptam trafikot, takarékot, járási hivatali, tankerületi, kormányhivatali, államtitkári, minisztériumi állást, földet stb., hanem valami olyasmivel, ami a köz javát szolgálja.

seahawks 2014.03.01. 12:24:03

A kedves cikkiro is majd rájon...
En sem szavazok mert nem hiszem hogy valaki jót akar ennek az országnak akár kis párt akár nagy akár fiatal akár öreg

szofter 2014.03.01. 12:25:09

Lehet, hogy én vagyok az, aki mindig a rossz közlekedési csomópontokon jár, de én még nem találkoztam 4K-s aláírásgyűjtőkkel. Más kérdés, hogy ha találkoznék, sem írnám alá, mert vidéki választókerületben vagyok jogosult szavazni, és így aláírni is, de ha látnék egy 4K-s standot és épp nem lenne nagyon sietős a dolgom, simán leállnék egy kulturált vitára az ott szobrozó aktivistával, mert úgy gondolom, ez az, amire ennek az országnak a legnagyobb szüksége van.

nyuggernyúzó 2014.03.01. 12:30:37

Majd, ha indul az adófizetők pártja, akkor lesz értelme változásról beszélni.

Bogyó 2 2014.03.01. 12:37:05

Az is érdekes, hogy jönnek itt, hogy pl. Kuncze vagy Bajnai leszerepelt arcával.

De Orbán, aki 2010-ben gyakorlatilag 5 választás után 1 nyertes választást tudott felmutatni, az persze nem volt leszerepelt.
Bajnai, aki még egyetlen választáson sem volt előretolt kampányarc, az meg igen.
Ha Orbán hatodjára megint nyert, akkor mondjuk Bajnai is próbálkozhat párszor, az ő hívei miért ne bízhatnának benne még, ha Orbán hívei kitartottak 20 év után is?
Nyilván nem lesz így, mert egy demokratikus elveket valló baloldali pártnál nem szokás a vezér-kultusz, de jobboldalon aztán tényleg a gerendát se...

kosztarovics bácsi 2014.03.01. 12:42:11

Már a K-k is politizálni akarnak? Az én időmben még az utcasarkon álltak. Bolond egy világ ez.

Bogyó 2 2014.03.01. 12:47:19

@szofter: Bizony, ez az amit a fidesz teljesen kiiktat, mert tudja, hogy alulmaradnának. A köztv-ben nincsenek rendes vitaműsorok, nyilván nem lesz miniszterelnök-jelölti se, a kampányt is száműzik szinte teljesen, hogy csak a rezsiszámlát meg a CÖF-plakáterdőt lássuk. Ezért nem értek egyet azokkal akik szerint demokrácia van. Bizonyos szinten igen, hiszen a titkos választás még megvan, de nagyon gyenge minőségben, az esélyegyenlőség jelentős korlátozásával.
Nem azért, de elég csak összehasonlítani a rezsi-szilárd-budai gyula-tállai andrás-selmeczi-schmidt pál féle egykor pártitkárokra emlékeztető fejek hol vannak felkészültségben, intellektusban, beszédstílusban, érzékenységben a legtöbb együtt-pm-es, lmp-s, fiatalabb szoci politikustól?
Orbán, Lázár, Rogán, Kocsis, Rétvári, Áder nagyjából azok, akik állják ilyen szempontból a sarat, de a többiek pont azért vannak kiszemelve, hogy ne nagyon gondolkodjanak, s ezt várják el tőlünk is.

Holle anyó 2014.03.01. 12:49:08

@dr kíváncsivagyok: De csak annak, aki Európát preferálja Ázsiával szemben. Nem mindenki gondolja úgy, hogy Európa jobb Ázsiánál.

Tíz éve csatlakoztunk az EU-hoz mi magyarok. S ez alatt az idő alatt - nem csak Magyarországon - jelentősen megnőtt az EU-szkeptikusok aránya.

Én pl. eredetileg is NEM-mel szavaztam a csatlakozási népszavazáson, de még én sem gondoltam, hogy ennyire szar lesz az EU. Szerintem a visegrádi országoknak kellett volna először uniót alakítani és együttes erővel csatlakozni az EU-hoz, vagy az Orosz érdekszövetséghez attól függően, hogy melyik kínál kedvezőbb perspektívát. Kb. 20 év visegrádi unió alatt megszűnhetett volna ez a hülye nemzetiségi villongás, létrejöhetett volna egy összehangolt, szerényebb fejlődés és egyesült erővel nagyobb lett volna az érdekérvényesítő képességünk. De a politikusok ezt is elbaszták.

Mindenki másképp gondolja.
Miért olyan nehéz megérteni, hogy nem mindenki a te fejeddel gondolkodik?
Ezért van az, hogy mindenki a saját preferenciái szerint szavaz és senkinek nincs joga a saját preferenciáit másra ráerőltetni.

jet set 2014.03.01. 12:51:07

"Megszüntetjük az igazságtalan egykulcsos adót, és többkulcsos, sávos adórendszert vezetünk be: havi 200 és 300 ezer között 35%, havi 300 ezer fölött 40%. Sávos, tehát csak az adott jövedelmi sávba eső rész adózik magasabban. Ez ugyanannyiba kerül, mint az egykulcsos adó, de a gazdagok helyett a kevesebbet keresők járnak jobban. "

Amíg szerintetek a gazdagság határa szerintetek bruttó(!) 300ezer Ft-nál kezdődik, addig az én aláírásomra, szavazatomra ne számítsatok!

Holle anyó 2014.03.01. 12:55:33

@dr kíváncsivagyok: Tűnj már el a tetves kurva pondró anyádba te fogalmatlan isten barma. A túrós faszú apádban ragadhattál volna te ökör!

Ki a faszom vagy te, hogy megmondd nekem, hogy a korrupt Összefosásra kell szavaznom?????
Nem fogok egyik szarra sem szavazni. És igen, nagyon-nagyon fontos, hogy a szocik ne jöhessenek vissza, hogy kihaljanak végleg a politikából, mert ha nem, abból csak azt tanulnák meg, hogy ott folytathatják, ahol abbahagyták, mert úgyis visszajöhetnek.
Nagyon fontos, hogy megtanulja a politikai söpredék, hogy ha egyszer elbaszta, akkor többé soha, de soha nem jöhet vissza. A visszatapsolásuk pedagógiailag is végzetes hiba lenne.

Holle anyó 2014.03.01. 12:58:36

@Pan Modry: Azt az eurot már meg is bánták. Közgazdászok 18-20 évet jósoltak az euronak.

Holle anyó 2014.03.01. 13:00:59

@viragimado: Azt azért ráírhatod, hogy mind szar. :)))))

Pan Modry 2014.03.01. 13:02:06

@dr kíváncsivagyok:
Minden bizonnyal valasztottam az eletemben mar ket rossz kozott, de most mar nem szokasom. Akkor keresek mas lehetosegeket.
Ha az MSZP es a Fidesz is szar, akkor egyiket sem valasztom, ennyi. Elkoltoztem kulfoldre es a gyerekemet is itt fogom felnevelni, es eszem agaban sincs visszakoltozni Magyarorszagra egy amig ez az urambatyam mutyizos, korrupt hozzaallas nem valtozik, ha pedig nem fog, akkor legfeljebb soha nem koltozok vissza, nekem aztan nem egy nagy tragedia, es szerintem a gyerekemnek is jobb lesz egy kevesbe mutyis vilagban felnoni es elni.

Holle anyó 2014.03.01. 13:04:12

@dr kíváncsivagyok: Nem. Attól félnek, hogy rájuk szállsz és agitálni fogod őket, hogy szavazzanak a maszopra. Én is így jártam, pedig nem is vagyok fidesz szavazó.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.03.01. 13:05:35

Kár, hogy nincs "egyik sem" rubrika a szavazólapon. Szerintem azzal is politizálok, ha nemet mondok az összes pártra és jelöltjeikre. 1998-ban szavaztam először, 2006-ban még igen, aztán 2010-ben beleszaladtam az átszavazási hullámba és nem szavaztam. Idén érvénytelen szavazatot adok le. Egyszerűen komolytalan, harácsoló alakoknak tartom a politikusokat, akiket 2006-ig tiszteltem, mert milyen nehéz feladatot vállaltak, egy ország vezetését, aztán jött az őszi balhé és azóta mit kell látnom, egymással mókus harcolnak, minket meg totál hülyének néznek. Miről szól az összefosás, jussunk vissza a húsos fazék mellé. Egyikük sem beszél konkrét tervekről, a mi problémáinkról, lila ködös elképzeléseik most is vannak, mint Gy.F. ötlete a melegek jogainak kiterjesztésére, ami valahol fontos feladat, de nem a legéletbevágóbb. Sokkal fontosabb a kérdés, mit kezdjünk a négy milliónyi emberrel, akik lecsúsztak a társadalom aljára? Csak annyira érdekli őket az ország gazdasága, hogy hasznot tudjanak maguknak termelni. Kisajátították az országot, Magyarország Zrt. lett. Az emberek le vannak sz.va. "Az átkosban is megoldották okosban a dolgaikat, majd most is boldogulnak, hiszen a magyar élelmes fajta, nagy túlélő." Valami ilyesmit gondolhat a politikus és mutyizik tovább, gyarapítja vagyonát, egyre több pénzt irányít maga és "barátai" felé.
Nekem már semmi kedvem részt venni a hazug demokráciánk négyévente aktuális választási színjátékában. Ezért adok le érvénytelen szavazatot. Aztán foglalkozok a saját dolgaimmal, hiszen a túlélés érdekében jobb a magam háza táján sepregetnem.

Holle anyó 2014.03.01. 13:06:37

@Bogyó 2: Szerintem senkit nem győzött meg a kormány teljesítménye, de azért fog a Fideszre szavazni, nehogy a maszop még egyszer az életben hatalomra kerülhessen.. Mit nem értesz ezen?????

Holle anyó 2014.03.01. 13:13:43

@Bogyó 2: A hívei nyugodtan bízhatnak Bajnaiban és szavazhatnak is rá, hiszen nem tilos. Mit akartál ezzel mondani?

Holle anyó 2014.03.01. 13:15:48

@Bogyó 2: Neked nem kell rájuk szavazni, te nyugodtan szavazhatsz az Összefosásra. Miért sírdogálsz?

Pan Modry 2014.03.01. 13:18:15

@Holle anyó:
milyen kozgazdaszok???? Matolcsy fajta kontarok, muhahahaha...

A szlovakok meg nem bantak meg, szinte minden mutatoban felulmuljak Magyarorszagot es a kilatasaik is jok, a szlovakok, csehek, lengyelek egyertelmuen az EU csatlakozas nyertesei, a magyarok meg nem, na nem az EU miatt, hanem mert akkora balfaszok!

Pan Modry 2014.03.01. 13:18:59

@Holle anyó:
akkor te vagy a masik luzer, dr kivancsivagyok jobboldalinak hazudott (de valojaban kokemeny mutyizos komcsi) kiadasa.

lavór 2014.03.01. 13:20:27

Érteném valahol a provokatív blogírás szándékát... Na de: mit is csináltak a kis pártok az elmúlt 3,5 évben? Nem 2 hónap alatt kell tagságot és szavazóbázist gyűjteni szerintem, hanem a 3,5 év alatt kellett volna megtenni.

Holle anyó 2014.03.01. 13:21:04

@jet set: Pedig a szocikban is éppen azt szerettem, hogy gazdag lehettem. 360ezer bruttóból nevelek egyedül két egyetemista gyereket(egyiket évi félmilla tandíjjal), igaz, hogy hó végén már nem hiányzik egy nátha a gyógyszerárak mellett, igaz, hogy nincs megtakarításom, de az fantasztikus érzés, hogy GAZDAGKÉNT ADÓZOM!!!!!!!

Holle anyó 2014.03.01. 13:28:37

@lavór: Hát ez az, ami miatt nem veszem komolyan ezeket az új, utolsó pillanatban felbukkanó új pártokat.

Legszívesebben a kétfarkú kutyákra szavaznék, mert ők pótolhatnák az "egyikre sem" rubrikát.

Így aztán maradok az LMP-nél kínomban. Pedig aztán minden vagyok, csak balos nem.

jet set 2014.03.01. 13:38:48

@Holle anyó: Pontosan. Én nem akarok szégyenkezni amiatt, mert két diplomával, nyelvtudással az átlag felett keresek és nem akarok még több léhűtőt eltartani. Az összes libsi nyávog, hogy Orbán miatt mentek sokan külföldre. Ha ismét bevezetnék a 40%-os szja-t én is szedném a sátorfámat, aztán maradjon itthon szavazóbázisnak a sok nyugdíjas, minimálbéres és segélyes.

műproli 2014.03.01. 13:52:07

Azér mert félnek!
Mer gyünnek a Zorbánék és kicsinyájják ha alár meri írni hogy támogattya a 4 farkú kutyát!! Mer az a kuttya nem úgy csóvájja a farkát ahogy ezek el várnák!!!
Mer it a böcsületes komunista kutya köjke behúzhattya mind a 4 farkát Köztársaságilag!!!!

♔bаtyu♔ 2014.03.01. 14:17:26

@Holle anyó: Ez a 80 ember az IMF hitelért halt meg. Pontosabban azokért, akik Timosenkóékat hatalomba segítik és cserében a segítségükkel kifosztják Ukrajnát.

Miközben persze igen nagy demokraták lesznek és gyakran lesz holokauszt megemlékezés is.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 14:37:58

@Holle anyó:
"Tűnj már el a tetves kurva pondró anyádba te fogalmatlan isten barma. A túrós faszú apádban ragadhattál volna te ökör!"

Hát ez barnanyelvu kreténkém téged minosít !
Hajrá osszefogás ! Vesszenek a barnanyelvuek !

75. Vladys 2014.03.01. 14:39:05

Van elég hozzátok hasonló párt. Nem kell még egy. Ha az LMP nem küldte volna el a libást meg a slepjét akkor lenne valami egyediségetek, de így azt is buktátok.

Az összeolvadás (02-10 MSZP-SZDSZ) pártiak pedig felfoghatnák, hogy nem azért nem szavazunk a kedvenceikre, mert Orbánt imádjuk, hanem mert ugyan olyan posztkomcsi, hazaáruló fajtának tartjuk mindkettőt, de így legalább nem kell magunkat szembeköpni.

dr kíváncsivagyok 2014.03.01. 14:39:50

@jet set:
"mert két diplomával, nyelvtudással az átlag felett keresek "
Anyádat van neked két diplomád...
A kutyámat se bíznám rád...

vajdasagi 2014.03.01. 15:06:09

@Pan Modry: Az mszp valóban nem tud minket versenyképessé tenni. EZ sajnos igaz. Viszont a mostaniak meg egyenesen jobbágysorba próbálnak minket terelni. És nincs egyetlen párt sem, amely normális lenne. Én nagyon nem tudom, mit tegyek. És utálom ezt a helyzetet: általában tudni véltem mindig mi a jó és mi a rossz. De most nagyon másként van minden. Bajnaiban látni véltem az esélyt, de nagyon elcseszte ezt, hogy összeállt a mindenféle tolvaj bandával.

Patreides · patreides.blog.hu 2014.03.01. 15:18:58

Első gondolat, ami bevillant az írás elolvasása közben:
Csak meg ne sértődjön komolyabban a kis pukkancs, mert a végén még elkezd túszokat szedni a választók között. :)

Sinistroll 2014.03.01. 15:29:24

@poszt:
A változás ellen tesztek, Barátom. Miattatok tart itt az ország.
Van kire szavazni, de azok nem Ti vagytok.
Ez sajna tény. Viktor szeret Benneteket. És persze jól jön majd az indiulásért az a 300 milkó, igaz-e?

Laci A Lakli 2014.03.01. 15:40:42

Én személy szerint örülök, hogy az emberek nem adják "ingyen" a jelölésüket mindenféle "no name" szervezetnek.
Például az "úgyse kerültök be" érvelés számomra teljesen elfogadható. Ugyanis, ha egy párt nem tud elég ajánlás begyűjteni akkor legalább addig se dézsmája az adóforintokat, amit az esetleges jelölésért kapnak. Most nem rátok gondolok, de azért sok ember agyán átfut ez a dilemma.
Amúgy meg miért akarjátok olyan emberek ajánlását akik úgysem rátok szavaznak?
Miért nem fogadjátok el, hogy valaki nem akar titeket jelölni? A végett, hogy elkerülje a hosszas szócséplést inkább kitalál valami kifogást amivel rövidre zárhat mindent. Ezeknek a kifogások többségének ennyi a háttere. Ha házalsz akkor ne csodálkozz, hogy rád csukják az ajtót. Miért kell az embereknek megindokolni előttetek a tetteiket? Már a kérdés felvetés is abszurd egy demokráciában.

♔bаtyu♔ 2014.03.01. 16:36:33

@dr kíváncsivagyok: Látod b+, ennyire elkúrtátok 2002-2010 között.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2014.03.01. 17:04:59

nőként akkor fogok aláírni/szavazni, ha a jelöltek fele nő lesz, addig nincs képviseletünk

z 2014.03.01. 17:41:02

@nexialista: Hát a semmiből nem is lesz. De ha mondjuk jelöltetnéd magad, mindjárt eggyel több lenne.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2014.03.01. 18:05:22

@z: ahhoz még szelídülniük kell a férfiaknak (maguktól), illetve belátni, nincs ott fejlődés, ahol a nők háttérbe vannak szorítva

szofter 2014.03.01. 21:24:45

@Bogyó 2: Konkrétan nem a politikusok közötti értelmes vitáról beszéltem, mert az totális utópia, hogy a politikából száműzve legyen a sárdobálás.
süti beállítások módosítása