Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Nagy Nándor nyílt levele Tuzson Bence Fideszes képviselőjelöltnek

2014.04.01. 17:40

Nagy Nándor Pest megye 5. választókerületében indul a 4K! egyéni képviselőjelöltjeként. A körzetbe tartozó települések: Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Őrbottyán, Veresegyháza.

nandi.jpgTisztelt Képviselőjelölt társam!

Az elmúlt napokban sikerült kigyömöszölnöm a postaládámból egy sportújság és bulvárnapilap törvénytelen gyermekeként fogant „Hajrá Magyarország” című kiadványukat. Egy laikusnak is első ránézésre feltűnik, hogy a teljes belső dupla oldal – némi jóindulatú túlzással – csupán egyhatod részét tölti ki szöveg. Ebből is rögtön látszik, hogy Önnek nincs mondanivalója a választópolgároknak. Igazán kár volt ezt a hatalmas felületet erre pazarolni, egy szép nemzeti népmesének sokkal jobban örültek volna az emberek. Ahhoz már úgy is hozzászoktak az elmúlt években. Végigolvasva a leközölt álinterjút "nagyinterjút", egészen bizonyossá vált, amit eddig is mindenki tudott, hogy tisztelt képviselőjelölt társam annyit jár csupán a választókörzetében, azt is autóval, míg elér a Dunakeszi táblától a Polgármesteri Hivatalig.

Aki a budai hegyekből tekint a választókörzetére, annak bizony „térkép e táj”. Mivel nem él a választói között, nem ismeri, nem is ismerheti a hétköznapi embereket és mindennapi problémáikat. Akinek budai elit iskolába jár a gyermeke, az nem tudja, milyen állapotok uralkodnak valójában a térség közoktatási intézményeiben. Nem szembesül az elképesztő mértékű óvodai férőhely-hiánnyal. Aki budai elit rendelőben íratja fel magának és gyermekének a lázcsillapítót, fogalma sincs, hogy Dunakeszin a szakorvosi rendelőben félnapos várakozások vannak, a mellékhelyiségekben se szappan, se törülköző, és a mozgássérülteknek átalakított mellékhelyiségben, a falból kiálló vascső hivatott képviselni az akadálymentesítést.

Ha ne adj’ Isten egyszer lejönne az óriásplakátokról – amit az azt kezelő cég roppant korrekt módon „félretett” önöknek és csak önöknek, ezen a tényen csak az Uniós inspiciálás idejére voltak képesek változtatni – és uram bocsá’ gyalog nekivágna az utcáknak, akkor rögtön látná, hogy amit leírt, vagy leírtak Önnek, nem igaz. Látná, hogy az újonnan aszfaltozott utak kátyúsak, látná, hogy minden melldöngetés ellenére Dunakeszin nem csak egy olyan utca van, ami nincs ellátva szilárd burkolattal. Az egyik ilyen éppen Dunakeszi szívében található, mi tagadás, roppant archaikus képet kölcsönöz az utcának száraz időben. De esős, havas-latyakos időjárás esetén csupán több extrémsport kombinációjának ismeretével lehetséges a közlekedés, és hiába ígérik minden létező fórumon, az utca lakói már nem hiszik el, hogy egyszer eljön az idő, amikor majd esős időben is tudnak közlekedni. Ha sétálna néhanapján, látná továbbá azt is, hogy milyen állapotban vannak a közutak, mennyire elhanyagoltak a parkok, játszóterek. Sorra zárnak be a kisboltok, mennek csődbe a kis cégek.

Tudja, kedves képviselőjelölt társam, roppant nagy előnye van annak, ha az ember – akár képviselőjelöltként – saját maga gyűjti az ajánlásokat, és nem csupán begyűjti valamelyik új „párttól”, vagy nem csupán szorgos kezek másolják át neki egy adatbázisból. Mi az ajánlásgyűjtés két hetében nem a rezsicsökkentésre gyűjtöttünk aláírásokat, hanem ténylegesen felhatalmazásokat szereztünk a választópolgároktól. Nem úgy, mint Ön, aki ha jól sejtem, talán még azt sem tudja, hogyan is néz ki egy ilyen ajánlóív. Ha Ön is így tett volna, akkor esélye lett volna beszélgetni a hétköznapi emberekkel, és nem csak azokkal, akik a veresegyházi Fidesz faház köré gyűltek, mint a galambok a morzsára. Ekkor, és csak ekkor szerzett volna felhatalmazást az emberektől, hogy képviselje őket. Higgye el nekem, ez nagyon nemes érzés, talán Önnek is lesz módja egyszer ezt megtapasztalni, megszerezni az emberek bizalmát – nem csupán ötszáz adatot valahonnan.

Ha járna az emberek között az utcán, a közintézményekben, a postán, a közértben, akkor látná, hogy az emberek milyen állapotba kerültek, látná a toldozott-foldozott, de alapjában véve rossz állapotban lévő lakótelepeken élő emberek elkeseredettségét, sokszor nyomorát. De Önöket, oligarchapártokat (ti.: a Fideszt, és az álbalodali pártszövetséget, bárminek is hívják most éppen magukat) sohasem érdekelte a hétköznapi emberek sorsa, az elmúlt 24 évben kizárólag a saját zsebük és a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás érdekelte, és az embereket pusztán statisztikai adatoknak tekintették.

Mindezekből akkor érzékelne valamicskét, ha nem minden áron egy túlméretezett papírmaséként akarná az emberek bizalmát megnyerni. Akkor meghallaná azoknak az embereknek a hangját, akik változást akarnak. Mert elegük van a hazugságokból, elegük van, hogy évek óta semmibe veszik őket, hogy semmiről nem kérdezik meg őket, hogy a fejük felett döntenek. Elegük van abból, hogy hónap végén a tárcájukat kell nézni, míg az őket kizsákmányoló kiskirályok milliárdokat lopnak el az adókból és hektárszámra húzzák ki a földet alóluk.

A hétköznapi emberek változást akarnak, mert elegük van. A hétköznapi emberek tudják, hogy ez egyik oligarchapártnak sem érdeke. Csak olyan párttól, és annak képviselőjétől várhatják el, aki az ő oldalukon áll, és ez ebben a körzetben a 4K! – Negyedik Köztársaság.

Tisztelettel:

Nagy Nándor
képviselőjelölt
4K! – Negyedik Köztársaság

1 komment

Cici, cica, cigi

2014.02.28. 13:56

Elhomályosulnak a környező alakok. Csak nagyjából kivehető, hogy idiótán vigyorognak. Mi történhetett Rónaszékiné Keresztes Monika kampányfotózásakor? Nyilván mind iszonyúan betéptek.

Bőven van mit tanulni az oligarchapártok egyéni jelöltjeitől, ha kampányolásra kerül a sor. Itt van mindjárt ez a cuki Stummer János, a legédesebb Jobbik-jelölt.

Már egy ideje a Jobbik arculatot próbál váltani, és az agresszív tahó helyett a hejdecuki-hejdemagyar vonalat nyomatják. Vajon hány cuki kisállat kell ahhoz, hogy az ember eltakargassa a politikai ötlettelenségét és agresszióját? Vajon mennyi retusált vigyorgás képes elhomályosítani a jobbikosok szemében villódzó oligarchapárt-neonfeliratot?

Stummer tulajdonképpen állati szimpatikus lenne ezzel a macskavakargatós fotójával, ha nem a Jobbik színeiben indulna, nem? 

Vona őrá is rávert: nem csak a vörös macskával, de vizslakölykökkel is fotózkodott, és legújabb fészbuk-kampányában a vele kapcsolatos előítéletek ellen küzd. Muhahaha.

Szó se róla, azért ezt a cukiállat-vonalat megpróbálhatjuk. Mondjuk így:

jobbik_hack.jpg

Mondjuk ebben a verzióban azért az oligarchapártoktól elvárhatónál kicsit több őszinteség van, de talán csak elbírja a webes közönség, nemde? Kicsik vagyunk, megengedhetjük magunknak, hogy igazat mondjunk.

Aztán itt ez a remek asszony, szintén az 5. választókörzetben indul, akárcsak én: Rónaszékiné Keresztes Monika. Igen, ő az, aki szerint a házassághoz két igen kell és két nem. (Broáf.) Egyéni jelölti plakátján, ahogyan minden fideszes esetében, gondosan szanaszét blőrözött alakok veszik körül, akik bárgyún csodálják. Ezek nyilvánvalóan be vannak anyagozva.

Mi a fenét akarhattak ezzel kommunikálni? Hogy ők mekkora sztárok? Hogy mindenki őrájuk veti könyörgő tekintetét, fényüktől megolvad az éjszaka, a problémák remegő térddel állnak odébb? Hogy meghajlik előttük a rezsi? Vagy hogy szimplán hülyék? Mindegy, nekünk pont jó lesz.

cigis3.jpg

De ne feledkezzünk meg a politikai sírból feltámadó zombihadseregről sem! Itt, kérem, mindig akad eredeti kommunikációs ötlet. Személyes kedvencem Szanyi kapitány. Hát hogy lehet valaki ekkora sztár?! Ellopom!

- Te, mi a vért csináljunk? Meg kéne nyomni még az aláírásgyűjtést.
- Nemtom, mér, a szocik micsináltak? Valami kampánycucc?
- Hát vót a Szanyinak az ilyen papírfeltartós mémje.
- Ja, hogy izé, lájkoljál és cserébe akármi?
- Jajajaja, az. De mit ajánljunk fel az aláírásokért cserébe?
- Nemtom. Mi van ingyen? Amit akarnak is.
- Mije van a Szanyinak?
- Szexbotránya.
- Jó, nemtom. Mondjuk akkor legyenek nálunk... csöcsök?
- De ez szexizmus.
- A hazáról van szó!

 

Tegyél a változásért!

2014.02.28. 12:25

A posztot Pataki Viktor, a 4K! egyik önkéntese írta.

instant_demokracia.jpg

Az a helyzet, hogy igen naivan álltam neki az aláírásgyűjtésnek. Azt gondolná az átlagos, esetleg laikus ember, hogy két hét alatt azért 500 aláírást összegyűjteni egy választókerületben egyáltalán nem egy gigászi feladat - viszont a valóság az, hogy az emberek számos okból szoktak elutasítani, amikor ajánlásukat kérem pártunk egy jelöltje számára. Párat hadd vázoljak!

"Már aláírtam." - ez nem kifogás, bármennyi pártnak alá lehet írni az ajánlást. Attól, hogy még valaki elkötelezett egy párt mellett, támogathat egy, a számára szimpatikusnak ítélt irányvonalhoz hasonló elvet, hogy az legalább megmérethess magát a választáson, ahogy egy normális demokráciában illik.

"Nem szavazok." - ez nem szavazás, könyörgöm, itt csupán a választáson való indulás esélyének megadásáról van szó! Ezt a két kategóriát egyáltalán nem bírom megérteni. Természetesen még sok tipikus reakció égett bele az agyamba: "Nem írok alá semmit senkinek, majd a szavazófülke biztonságában szavazok." - a félelem az ilyen emberek szívében sajnos nem alaptalan, de a változásért nem mindig elegendő egy X, nem létezik fülkeforradalom.

"Semmi értelme, kis pártról van szó, úgyse kerültök be." - pontosan emiatt a hozzáállás miatt regnál ugyanazon politikai elit több mint két évtizede, ergo pont ezért tart ott az ország, ahol. Szerencsére van olyan is, aki meghallgatja az érvelésemet, illetve a már sokszor elismételt pár mondatos összefoglalót a 4K!-ról, aztán ellenérveket hoz fel a program ellen, a pártom ellen, és így egy értelmes, észszerű érvekre támaszkodó vitába keveredünk. Mélységes sajnálatomra, ebből az embertípusból találkoztam a legkevesebbel.

A legtöbbet említett reakciót azonban a végére tartogattam. "Ó, hagyjon már, nem foglalkozom én politikával!". Na, ezeknek az embereknek a hozzáállásával az a bajom, hogy hisztizni, azt nagyon is tudnak, de a megoldásért még ahhoz sem veszik a fáradtságot, hogy tudomást szerezzenek arról, hogy mi a fene történik az országban, amiben mindennapjaikat élik. A hab a tortán az szokott igazán lenni, amikor egy ilyen aktuálpolitikailag és/vagy politológiailag totálisan analfabéta személy még szavaz is, bár fogalma sincsen, hogy mire.

És mégis, mi tartja még bennem mindezek után a lelket? Az, hogy látom a fentebb taglalt, csalódott, és számban egyáltalán nem kevés ember arcán azt, hogy valahol örülnek nekünk. Örülnek, hogy én még hiszek a változásban, amiben nekik valamiért nincs erejük már hinni. Örülnek, hogy látnak egy 18 éves srácot, aki jót akar az országának, és ezért tesz is. És ezért tudom, hogy helyes amit csinálok. Ezért állom a sarat, és még ha nem is sikerül, én bátran nézhetek a tükörbe, és mondhatom mindenkinek:

Én tettem a változásért.

Puzsér borral írt alá

2014.02.27. 21:28

puzs_r_1393532610.jpg_720x540

Puzsér Róbert az Örs vezér terén írta alá a 4K! ajánlóívét.
A történelmi jelentőségű tettet egy üveg borral tette ünnepivé.

A bal kezében lévő gyanús tárgyról elképzelésünk sincs, hogy mi lehet ;)

Elmúlt 24 Év feat. Főnökök - Atomhatalmasok!

2014.02.27. 16:45

Ez az a videó, amit az MSZP és a Fidesz szavazói nem szeretnének megnézni.

A nagypártoknak az a tét, hogy ki tud többet lopni

2014.02.27. 11:25

 

Ma reggel a Nyugati téren akcióztunk. Az atv.hu riporterének elmondtam, azért tettük ki a molinót, hogy felhívjuk a figyelmet arra, a nagypártok csak egymást savazzák és gumicsontokat dobálnak, miközben valódi tartalma a kampányuknak nincs, a hétköznapi emberek problémái, gondjai nem érdeklik őket, és csak az a tétje számukra a választásoknak, hogy 2014 után ki tud többet, és ki tud kevesebbet lopni. 

Faék egyszerűséggel közöltük a lényeget a nagypártok primitív, mocskolódó üzeneteiről: Az MSZP és mutációi kampánya annyiról szól, hogy Orbán egy "büdösfasisztadiktátor", a Fideszé pedig arról, hogy Gyurcsányék a "mocskosliberáliskomenisták". Velük szemben nekünk van programunk, és míg őket csak az érdekli, hogy minél közelebb kerüljenek a húsosfazékhoz ezzel minél jobban kiszolgálva oligarcháikat, addig nekünk valódi, komoly, a hétköznapi emberek érdekeit előtérbe helyező elképzeléseink vannak.

A galériánk az akcióról:

 

Az egyetlen kampányvideó, amit érdemes megnézned

2014.02.26. 22:36

Ha egyetlen kampányvideó van, amit április 6-ig megnézel, akkor ez legyen az.

Filmet forgatunk

2014.02.26. 16:22

20140226_010017_3_1393379663.jpg_3264x1000

Tegnap éjszakába nyúló forgatásunkon új kisfilmünket vettük fel. A végeredményt hamarosan láthatjátok YouTubeon! 

A piacot védő biztonságiak állítják fel a Fidesz standját

2014.02.26. 11:42

A szegedi Mars téri piac biztonságára a Tiger Security emberei vigyáznak. Vigyáznak arra is, hogy az ellenzéki aláírásgyűjtők ne zavarják a piacozók nyugalmát. Először nem akarták engedni, hogy a 4K! önkéntesei a bejárattól 10 méterre standolhassanak, hanem még messzebb küldték őket. Eközben a Jobbik közvetlenül a kapu mellett szokott standolni, a Fidesz pedig a biciklitárolót blokkolva.
A Tiger Security annyira komolyan veszi a feladatát, hogy amikor eleredt az eső, az LMP-seknek nem engedték, hogy sátrat állítsanak fel. Komoly eső volt, a 4K!-s önkéntesek annyira eláztak, hogy lehetetlenné vált az aláírásgyűjtés, már a toll sem fogott.
A Tiger Security állítja fel minden nap a Fidesz standját.
Nem a Fidesz önkéntesei fizetett aktivistái, hanem a piacot védő biztonsági emberek állítják fel a kormánypárt standját, miközben zavarják az ellenzéki önkéntesek munkáját.
Ez van ma Magyarországon. Ezen kell változtatunk.

Budai dílerek az országos listáért

2014.02.26. 10:32

A posztot Szöllőssy Kristóf, Budapest 4. választókerületének 4K!-s képviselőjelöltje írta.

matrica (1).jpg

Hallod, van nálad cépé? Be is hívunk simán, csak tudjuk megcsinálni - szem felcsillan, papír nyilván nincs, miért is lenne, pont szívásra érünk rá ilyenkor. A kaland ennyiben is marad...

Mármint maradna, ha aztán nem akadna egy táska mélyén egy darab papír, ami pont megfelel a célnak, úgyhogy a nap végén végül mégis mindenki tökéletesen nyugodt és boldog lesz. Hát, így is lehetne.

Ehelyett mi mással foglalkozunk: aláírásokat gyűjtünk a 4K!-nak, ami közben azzal is jár, hogy szembesülnünk kell vele időnként, mennyire menő dolog a legalizációs programunk. A matricákról nem is beszélve. Igen, az új eresztésen az értetlenek miatt már az a szöveg, hogy "A FŰ NEM BŰN!", pedig valójában van ám értelme az eredetinek: "A FŰ NEM DROG!"

Mert nem az. A kávé, a pálinka vagy a cigaretta sem egyenlő a heroinnal, könyörgöm! Na, mindegy.

A lényeg: baromi vicces, hogy vannak ezek a matricáink és miközben azon vagyunk, hogy legyen országos listánk, oda-odajönnek hozzánk fiatalok, hogy

"Hallod, ne haragudj, de... van nálatok..."

Én már indulok a táskám felé, kinyitom a kisebbik zsebet.

"Szóval izé, vágjátok. Van még nálatok matrica?"

süti beállítások módosítása