Van kire szavazni

A 4K! nekivág a választásoknak

Jövő nélküli generáció

2014.02.03. 14:14

NobodyForPresident.jpg

Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy tapasztalataim szerint a mai huszonévesek között kifejezetten furcsa, sőt, ciki dolog az, ha valaki aktívan politizál. Ha pedig egy pártnak a tagja, na, azt szinte kiveti maga közül a fiatal egyetemisták, főiskolások, végzős érettségizők, vagy éppen a pályakezdő álláskeresők korosztálya – egyszóval az enyém. Baj ez? Igen. Értelmetlenül utálják a "politikus" fiatalokat társaik? Sajnos nem.

Közel sem véletlen az, hogy a politika szó, vagy a pártok emlegetése, már-már zsigeri ellenérzéseket vált ki a rendszerváltás után felnőtt korosztály körében. Belénk már azt nevelték: aki politikával foglalkozik az gazember, csaló, szélhámos - magyarul: lop, csal, hazudik. Sajnos ez a leírás az utóbbi huszonöt év parlamenti politikusainak nagy többségére illik is. Ezért deklaráltuk mi már a blog első posztjában: ilyen értelemben nem vagyunk politikusok.

Mi nem gondoljuk, hogy azért, mert politikai szerepet vállalunk, mostantól mások leszünk, mint eddig. Pontosan az a gyakorlat vágta tönkre az országot, ami szerint a politikába való beleszóláshoz kizárólag pár kiváltságosnak van joga, akik valamiféle "vezető rétegnek, fejlett kasztnak" (copyright by Kerényi) képzelik magukat. A minimegbízottal ellentétben szerintem pontosan arról kéne szólnia a közéletnek, hogy a hétköznapi embereknek legyen érdemi, gyakori beleszólási lehetősége azokba a kérdésekbe, amik húsba vágóan érintik őket.

Én ezért csinálom. Azért döntöttem úgy, hogy képviselőjelölt leszek a 4K! színeiben, mert itt nem egy celebcsapatról van szó. Nem is egy olyan újnak hazudott formációról, amelyik valamelyik bukott politikus visszatérésére szerveződik. Mi mindannyian a civil élet felől érkezünk, és önkéntesként rengeteg személyes áldozatot hozunk azért, hogy tovább tudjuk őrizni a lángot. Azért politizálok, hogy maradjon esély arra, hogy a hazám a következő huszonöt évben ne süllyedjen még mélyebbre az arrogáns elitizmus mocsarában, ahol az utóbbi huszonöt év hazugságainak köszönhetően sokkal inkább egy fuldokló szerencsétlenre hasonlít az ország, mintsem egy magát kifelé küzdő hétköznapi hősre.

És persze a legfontosabb: azért is csinálom, hogy a generációm eljátszott jövőjét visszavegyük, és a mi gyerekeink már egy boldog, biztató jövőképet kínáló Magyarországon nőjenek fel. Szerintem még nincs veszve minden. A generációnknak még van esélye kirángatni saját magát ebből a kómából.

Csak rajtunk múlik.

12 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vankireszavazni.blog.hu/api/trackback/id/tr495791685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van kire szavazni? Rátok?! 2014.02.04. 19:27:19

Még valamikor Január 15.-én elindult a 4K! Blogja. Aki már blogot az tudja, hogy a címlaphoz leginkább két dolog kell: Idő és tartalom. A hatásvadász címről pedig az Index csapata gondoskodhat, ha mi nem is tesszük meg. A rossz nyelvek szerint pin...

Trackback: Csak remény 2014.02.04. 15:36:07

A munkaügyi központban találkoztunk. Egyszerre nyúltunk a munkakeresők kiskönyvéhez. Bámultam magam elé a sorszámomat a kezemben tartva. Hósipkás cipők lépdeltek el mellettem a márványon. Halk pittyegés jelezte, mikor, melyik sorszámú munkanélküli lép...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissate 2014.02.03. 17:38:58

Nagyon jó írás: kiszól a szavak mögül, s mégis: mint "szöveg" is verhetetlen. Elismerésem - mondom, s mondanám gyakran... de aki ismer, tudja, hogy ilyesmit ritkán teszek.

kissate 2014.02.03. 17:40:39

...s ezért "kitehető" már egy kérdőjel a cím után!!!

dr kíváncsivagyok 2014.02.04. 13:15:51

"Simon Gábornak van komoly vagyona Ausztriában."

Félreértés ne essék,..ha lopott , sitten a helye....de hol van ez , az orvbáni "nem baj ha lop , legalább magyar... és a mi fajtánk ..." mentalitáshoz és az ellopott sokSZÁZMILLIÁRDHOZ ???

dr kíváncsivagyok 2014.02.04. 13:18:02

" Azért döntöttem úgy, hogy képviselőjelölt leszek a 4K! "

Korpa kozé keveredsz,...oszt jonapot....

kézműves étcsokimikulás 2014.02.04. 13:18:47

nem teljesen ertem a kulonfele posztok elott a "civil elet" megjeloleseit...
de ha ennyire ragaszkodtok hozza,am legyen...
minden esetre a "rabbinovendek"mint kulon kihangsulyozando tetel tobb,mint fura,szemben az "altalanos" foglalkozasu tobbiek mellett...

mondhatnam,hogy szandekos tamadasi felulet krealasa???
mert ez semmi tobb...

es ha mar cimkek akkor nem "pr-es" hanem "pr-os"...

Szelid sunmalac 2014.02.04. 14:06:46

@kézműves étcsokinyuszi: Mar megis miert lenne az? Gpondolom ha papnovendek lenne, nem lenne vele gondod. Vagy lelkesz. Mindegyik egy foglalkozas, mint a kozgazdasz, vagy a pek. En speciel egyikhez sem tartozom, de ettol meg csak egy munka.

Orulok, hogy vannak olyanok, akik igy kezdenek a politizalasba. Viszont azt nem tudom, hogy meddig lehet elvekkel birni a mai politikai kozegben. Illetve ha valaki birja elvekkel, szinte bizonyosan nem fog tudni haladni, epp az emlitett kozeg miatt.
A fiatalok es masok is pont ezert irtak le az egeszet.

HellsAngel 2014.02.04. 14:09:53

"Szavazz ram, meg nincs kesz a rozsadombi villam."

szvsz 2014.02.04. 15:17:29

@dr kíváncsivagyok: "Korpa kozé keveredsz,...oszt jonapot.... "
Őööö, disznók. Disznók közé kevered a korpát. Vagyis akkor, ...izé, kik is eszik meg?
Áh, mind1, szánalmas 4kupac reklám.

bigmax 2014.02.04. 15:42:28

@doggfather: ez nem a te szinted,te olvasd az orbán összest!:D

A posztnak: örülök ,hogy vannak olyan emberek ebben az országban akik még normálisak,ti azok vagytok.Van egy rossz hírem számotokra:esélytelenek vagytok..SAJNOS!Ez a népség velejéig rohadt ,mint azok akiket meg szoktak választani 4 évente.Ne legyen illúziótok,ők többen vannak és belőlük mindig lesz utánpótlás......:(

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.22. 08:01:00

mert itt nem egy celebcsapatról van szó."

jaja, paprika kinga nagyon nem celeb, meg rápippantani a nav előtt se celebség
süti beállítások módosítása